ŽITELjI leve obale Dunave napokon će dobiti kanalizaciju. Dugogodišnja borba za priključivanje na legalnu mrežu za odvođenje otpadnih voda urodila je plodom, a septičke jame u ovom kraju grada postaće prošlost. Kako je obelodanio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, juče je menadžment Evropske investicione banke odobrio kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže. Radovi bi, prema nekim procenama, mogli da počnu u prvoj polovini naredne godine.

Prema Vesićevim rečima, Grad će obezbediti u ove svrhe i dodatnih 12,93 miliona evra. Na ovaj način biće rešen problem odvođenja otpadnih voda za oko 150.000 stanovnika ovog kraja.


PROČITAJTE JOŠ:
STIGLI TURSKI AUTOBUSI: Isporučeno prvih osam od 70 vozila kompanije "BMC" (FOTO)

- Evropska investiciona banka obezbedila je i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 milion evra Gradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta kanalizacije - istakao je Vesić. - Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije. Ponosan sam jer sam zajedno sa svojim timom, koji je vodio pregovore sa Evropskom investicionom bankom, uspeo da stvorim uslove da se ovo realizuje. Zahvalan sam Direkciji za građevinsko zemljište i "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji" na velikim naporima da se ovaj projekat uradi.

Žitelji Krnjače, Borče i Ovče decenijama muku muče sa nemogućnošću pravilnog odvođenja fekalija. Prepunjene septičke jame, dodatni problem stvarale su tokom leta, kada se naseljem širio nesnosni smrad. A često je dolazilo i do izlivanja kanalizacije.