ARAPI NE MARE ZA NOVAC! Sergej, Ronaldo, Benzema, Mane, Marez, Firminjo i drugi garantuju spektakl

TIP redakcija

11. 08. 2023. u 09:38

U PETAK počinje liga Saudijske Arabije u koju je došao veliki broj sjajnih fudbalera

АРАПИ НЕ МАРЕ ЗА НОВАЦ! Сергеј, Роналдо, Бензема, Мане, Марез, Фирмињо и други гарантују спектакл

Foto: Profimedia

Dolaskom velikih zvezda, liga Saudijske Arabije ne samo da je postala jedna od jačih u svetu, nego će se sada sigurno naći u fokusu kladioničara. Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Firmino, Rijad Marez, Sergej Milinković Savić, kao još plejada ostalih zvezda, garantuju spektakularne mečeve iz vikenda u vikend. Bitka za titulu u 48. izdanju prvenstva na Bliskom istoku počinje okršajem u petak (20.00), između Al Ahlija i Al Hazema.

Upravo je Al Ahli jedan od pretendenta na tron. Donedavni drugoligaš je oformio sjajan napadački trozubac Marez, Firmino, Sen Maksiman, dok je na golu doskorašnji čuvar mreže Čelsija Eduard Mendi, a u veznom redu je iz Barselone stigao Frenk Kesi. Međutim, ovaj tim imaće jaku konkurenciju pre svega u Al Itihadu, kojeg bukmejkeri vide kao prvog favorita da odbrani titulu. Ustalom, u šampionski tim je stigao aktuelni osvajač “Zlatne lopte” Karim Benzema, koji je napustio Real Madrid zbog izdašne finansijske ponude. Tu su još i njegov zemljak N'golo Kante, Portugalac Žota i Fabinjo. Sigurno će jedan od “x faktora“ u ovom timu biti i Marokanac Abdelrazak Hamdalah, koji je već dugo u prvenstvu i najbolji strelac šampionata lane sa 21 golom. Ujedno drži rekord po broju preciznih hitaca u jednoj sezoni (34), koji će biti na meti mnogih ove godine.

Pre svega, ka njemu će gledati Kristijano Ronaldo u Al Nasru. Dobio je Portugalac društvo u vidu Sadija Manea, Masela Brozovića, Aleksa Teljesa, te sada ima jače saigrače u nastojanju da se ovoga puta klubu vrati šampionski pehar u vitrine od sezone 2018/2019.

Naravno, šampionat neće proteći bez srpskih fudbalera. Sergej Milinković-Savić pridružio se veoma ambicionznom Al Hilalu. Najtrofejniji tim u Aziji, sa dovođenjem Rubena Neveša, Kalidu Kulibalija i Malkoma cilja ne samo domaću krunu, nego i trofej u Ligi šampiona Azije.

Sa njima krug najvećih favorita se zatvara, jer su ove četiri ekipe pod direktnim patronatom kraljevske porodice i praktično glavni projekti u stvaranju Saudijske Arabije kao fudbalske velesile. Međutim, to ne znači da su ostali klubovi mirovali u prelaznom roku. Svaka ekipe je skoro popunila limit po broju stranaca (osam). U Al Feihi nalaze se Milan Pavkov, Vladimir Stojković i Vuk Rašović na klupi.

U drugom redu favorita nalaze se svakako Al Šabab, koji je bio četvrti prošle sezone, i Al Etifak u čije redove su stigli Džordan Henderson i Musa Dembele, a na klupi sedi Stiven Džerard. Ekipu Etifaka praktično poseduje Ministarstvo sporta.

Takmičenje je inače prošireno u odnosu na prošlu godinu, pa tako od ove sezone najjači rang broji 18 klubova, umesto 16. Igra se po dvokružnom sistemu, a umesto dva, ubuduće će ispadati tri tima. Liga Saudijske Arabije ima samo dva mesta u Ligi šampiona Azije pa će se osim bitke za tron voditi i borba za plasman u ovo veliko takmičenje.

Kvote za pobednika

Al Itihad 2,90

Al Nasr 3,75

Al Hilal 3,75

Al Šabab 15,00

Al Ahli 17,00

Al Etifak 17,00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)