ZVEZDA NASTAVLJA DOMINACIJU U LUČANIMA: Šampion vezao 14 prvenstvenih pobeda protiv Mladosti

O. M.

11. 08. 2023. u 11:03 >> 11:03

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda će u prvoj utakmici trećeg kola Super lige Srbije gostovati ekipi lučanske Mladosti. Utakmica je na programu ovog petka od 18.55 na stadionu Mladosti.

ЗВЕЗДА НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈУ У ЛУЧАНИМА: Шампион везао 14 првенствених победа против Младости

FOTO: M. Vukadinović

Kao što se i očekivalo, Crvena zvezda je novu sezonu u Superligi počela dominantno, sa dve ubedljive pobede na svom terenu.

Tome treba dodati i niz odličnih rezultata u pripremnom periodu tokom koga su crveno-beli ostvarili nekoliko pobeda protiv renomiranih protivnika, poput Fiorentine (5:0), Zenita (2:1) i Fenerbahčea (3:1). padali su i Nefči, Borac iz Banjaluke, TSC, tim Užica... sve u svemu, od poslednjeg kola prethodnog šampionata u kome je Novi Pazar "izvukao" bod, Zvezda je vezala devet pobeda u isto toliko utakmica.

„Crveno-beli” su u prvom kolu novog šampionata sa više nego ubedljivih 5:0 savladali Vojvodinu, koja je, istini za volju, skoro tri četvrtine meča igrala sa desetoricom, a trener "stare dame" izveo je i kombinovani sastav u uzaludnoj nadi da će odmoriti glavne igrače za revanš kvalifikacija za Ligu konferencija. Tek nešto bolje prošao je Napredak u drugom kolu koji je primio četiri gola na našem najvećem stadionu.

Zvezda je ove godine rasterećena igranja kvalifikacija za Ligu šampiona jer je direktno u grupnoj fazi, što znači da trener Barak Bahar ne mora da kombinuje tim na startu prvenstva kao što su njegovi prethodnici bili prinuđeni ranijih godina. 

Ovo će, dakle, biti prvo ovosezonsko gostovanje Zvezde u šampionatu Srbije. Mladost nikada nije pobedila Zvezdu koja je vezala osam pobeda u svim takmičenjima protiv Lučanaca, a 14 računajući samo Superligu.

Mladost je prošle sezone obezbedila opstanak u ligi u pobedom u poslednjem kolu nad imenjakinjom iz Novog Sada. Ekipa je pretrpela velike promene u kadrovskom smislu. Klub su pojačali Janko Tumbasović, Ognjen Krsmanović, Marko Tomić, Milan Joksimović, kao i napadač iz Obale Slonovače Jakuba Donimani Silue koji je došao iz Sent Poltena. 

Pojačanja su očigledno donela i napredak u igri pa je Mladost na startu nove sezone osvojila četiri boda, remijem bez golova u prvom kolu protiv Javora i to igrajući od drugog minuta bez opravdano isključenog Žunića, i pobedom u drugoj rundi nad debitantom u ligi, Železničarom iz Pančeva (2:0). 

Žunić će i protiv šampiona nastaviti da okajava grehe iz prvog kola i to je jedini igrač na koga trener Lučanaca Igor Savić neće moći da računa. S druge strane, u timu šampiona, zbog lakših povreda, neizvesni su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2&2+ (kvota 1,52) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar