JUNAJTED SPAS RAZOČARAVAJUĆE SEZONE TRAŽI U FA KUPU: Poslednja prepreka za mančestersko finale je osvajač takmičenja iz 1987. godine

V.M.

21. 04. 2024. u 11:08

U polufinalu FA kupa sastaće se Koventri i Mančester junajted (16:30). Meč se igra na čuvenom ''Vembliju'', a pobednik će se u finalu sastati sa Mančester sitijem koji je juče bio bolji od Čelsija (1:0).

ЈУНАЈТЕД СПАС РАЗОЧАРАВАЈУЋЕ СЕЗОНЕ ТРАЖИ У ФА КУПУ: Последња препрека за манчестерско финале је освајач такмичења из 1987. године

Foto Profimedia

Po drugi put u svojoj istoriji, Koventri se sprema za polufinale FA kupa, dramatična pobeda ''nebeskoplavih'' nad Vulvsima u četvrtfinalu ostaće dugo u sećanju njihovih navijača, ali ona bi ''izbledela'' u poređenju sa pobedom na ''Vembliju'' nad Mančester junajtedom.

Nominalni domaćini znaju da su veliki autsajderi na današnjem duelu, a pored evidentne razlike u individualnom kvalitetu igrača u prilog im ne ide ni forma. Izgubili su na poslednje dve ligaške utakmice, a da stvar bude još gora po njih njima su verovatno izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu za Premijer ligu, tako da će gotovo sigurno i iduće godine igrati u Čempionšipu.

Sada im preostaje da se fokusiraju na FA kup koji su famozno osvojili 1987. godine što im je jedini veliki trofej u istoriji kluba, a ono što je zanimljivo je da je Koventri slavio poslednji put kada se susreo sa Mančesterom, 2007. godine u Liga kupu (2:0).

Poseban motiv imaće i trener nebeksoplavih, Mark Robins, koji je kao igrač proveo čak četiri godine u dresu Mančester junajteda i biće oran da nanese bolan poraz svom bivšem timu.

Što se tiče ''crvenih đavola'', njihovi nastupi ove sezone nisu ni približni onima iz prošle, ali sreća ih je pogledala u nekoliko navrata u FA kupu i dogurali su do polufinala najstarijeg fudbalskog takmičenja.

Možda i najbolji meč u Engleskoj ove sezone bio je njihov obračun sa Liverpulom u četvrtfinalu, viđeno je nekoliko preokerta, sjajan fudbal i produžeci, a da ne bude penala pobrinuo se Dialo koji je u 121. minutu izazvao ekstazu na ''Old trafordu'' (4:3).

Ipak, nakon te utakmice Junajted je zapao u rezultatsku krizu i na naredna četiri susreta nije upisao nijednu pobedu, već je odigrao tri remija uz poraz od Čelsija.

I pored toga, veliki su favoriti na ''Vembliju'', a takođe će i iskustvo biti na njihovoj strani jer je ovo rekordno 32. polufinale za Mančester u FA kupu.

Ten Hag je pod velikm pritiskom jer su njegovi izabranici podbacili u ostalim takmičenjima, a šokantan poraz od Koventrija bi mogao označiti kraj njegovog, do sada veoma turbulentnog, mandata.

Holandsi stručnjak ima velikih problema sa izostancima i ne može da računa na Martineza, Šoa, Varana, Maunta, Evansa, Marsijala, Dialoa i Lindelofa.

Sa druge strane, meč će propustiti Alen, Palmer i Sakamoto.

Poslednjih šest niželigaša koji su dolazili do polufinala su eliminisani, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Za hrabrije bi dodali i gol-gol, jer Junajted ima velikih problema u odbrani i primao je bar jedan gol na pet vezanih mečeva uoči ovog polufinala.

NAŠ TIP: 2 (1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 2,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)