KAKO IGRA ROMA: Preporođena De Rosijeva vučica na ''Artemio Frankiju'' juri šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima

V.M.

10. 03. 2024. u 10:44

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa odigraće Fioretina i Roma koji se sastaju u Firenci od 20:45.

КАКО ИГРА РОМА: Препорођена Де Росијева вучица на Артемио Франкију јури шесту узастопну победу у свим такмичењима

Foto: Profimedia

Medeni mesec Rome pod novim šefom struke Danijeleom de Rosijem preti da se pretvori u godinu nakon ubedljive pobede od 4:0 nad Brajtonom u Ligi Evrope. 

To je bio osmi trijumf iz deset utakmica koliko je legendarni fudbaler kraj aut linije, a vredi istaći da su slavili na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima.

De Rosi je ''ključeve'' ekipe dao Paolu Dibali koji je konačno zdrav i pokazuje zašto ga mnogi smatraju najboljim fudbalerom na Apeninima. Argentinac svojim nastupima ne samo da dovodi publiku na stadione, već je i vrlo efikasan i predvodi navalu Rome koja na pomenutih deset utakmica postigla čak 26 pogodaka.

Zbog tih nastupa vučica se popela na peto mesto i zaostaje četiri boda za četvrtoplasiranom Bolonjom, mada je velika verovatnoća da će i peto mesto voditi u Ligu šampiona zbog novog formata najjačeg evrospkog takmičenja od iduće sezone.

Novo plodno napadčko izdanje biće potrebno Romi jer ide na ''Artemio Franki'' koji je napuštala pognute glave na poslednja dva gostovanja Violi.

Što se tiče same Fiorentine, ona igra promenljivo u poslednje vreme, ali evidenatn je pad u odnosu na nastupe iz prvog dela sezone kada je dobar deo provela na četvrtom mestu.

Sada se nalazi na osmoj poziciji, ali razlika između nje i Rome iznosi pet bodova, tako da bi je trijumf vratio u bitku za mesta koja vode u Evropu iduću sezone.

Viola je dobru priliku da to učini propustila proteklog vikenda kada je imala igrača više čitavog drugo poluvreme protiv Torina kojeg nije uspela da iskoristi i morala je da se zadovolji bodom (0:0).

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u taborima večerašnjih rivala. Domaćini će biti bez Beltrana i Kristensena, dok će kod gosta meč propustiti Ejbraham i Kristensen.

Očekujemo ujednačenu utakmicu, punu prilika za golove i zbog toga tipujemo GG, a za hrabrije bi dodali dvojku.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 5,35)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu