"TREŠNJICE" TRAŽE PRVI BOD PROTIV SITIJA U ISTORIJI: "Građani" žele da priđu Liveprulu na "minus jedan"

O. M.

24. 02. 2024. u 14:32

PRVAK Engleske Mančester siti gostuje Bornmutu u 26. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Din kourt".

ТРЕШЊИЦЕ ТРАЖЕ ПРВИ БОД ПРОТИВ СИТИЈА У ИСТОРИЈИ: Грађани желе да приђу Ливепрулу на минус један

Foto: Profimedia

Domaći tim nema pobedu u šest poslednjih kola pa se polako ali sigurno spuštaju sve niže na tabeli. Još uvek su na prilično sigurnih osam bodova više od ekipa u zoni ispadanja, ali ako se trend loših rezultata nastavi uskoro bi "trešnjice" mogle da se umešaju u borbu za opstanak.

Koliko je ta opasnost realna najbolji pokazatelj je tabela osvojenih bodova u kalendarskoj 2024. godini na kojoj je Bornmut pretposlednji, sa samo Barnlijem ispod njih.

Kada se zna da su "trešnjice" izgubile svih 13 premijerligaških utakmica od današnjeg rivala, realno je očekivati i da će se pad nastaviti. Taj odnos 13 poraza u sito toliko utakmica je najgori skor koji jedna premijerligaška ekipa ima protiv neke druge u istoriji engleskog elitnog razreda, bar ovoj novijoj, otkad je pre 32 godine stara Prva divizija rebrendirana kao Premijer liga.

Mančester siti je smanjio zaostatak za vodećim Liverpulom na samo bodu utorak uveče zahvaljujući pobedi od 1:0 nad Brentfordom, ali su u međuvremenu "redsi" pobedili Luton sa 4:1 i opet otišli na plus četiri, doduše uz utakmciu više.

Ovog vikenda taj meč više će biti anuliran pošto Liverpul pauzira u prvenstvu zbog igranja finala Liga kupa protiv Čelsija. 

Teško je u ovom meču ptrognozirati bilo šta sem pobede "građana", ali valja imati na umu da je Siti poslednjih pet golova u ligi postizao po isteku 70. minuta - treći gol Brentfordu u 23. kou, oba Evertonu u 24. kolu, izjednačujući Čelsiju u 25. i pobedonosni protiv Brentforda u zaostaloj utakmici 18. kola.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

PREDLOG ZA HRABRIJE: 1X-X2 (kvota 2,38)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije