SRBIN DEBITUJE ZA BOLONJU? "Hrtovi" imaju sjajan niz kod kuće, može li "viola" da ga prekine?

O. M.

14. 02. 2024. u 09:06

BOLONjA dočekuje Fjorentinu u odloženoj utakmici 21. kola italijanske Serije A. Meč je na programu u sredu od 19 časova na stadionu "Renato Dal'Ara".

СРБИН ДЕБИТУЈЕ ЗА БОЛОЊУ? Хртови имају сјајан низ код куће, може ли виола да га прекине?

TANJUG/AP

Bolonja u ovaj meč ulazi posle ubedljive pobede od 4:0 protiv Lečea u prošlom kolu, čime je učvrstila svoju poziciju u trci za prva četiri mesta u italijanskom šampionatu. Trenutno "hrtovi" zauzimaju petu poziciju na tabeli sa 39 bodova, tri manje od Atalante koja takođe ima utakmicu manje.

Bila je to druga uzastopna utakmica u kojoj su postigli četiri gola. Prethodno im je to uspelo i u duelu sa Sasuolom, takođe na stadionu "Renato Dal'Ara".

Utakmica sa Fjorentinom označava početak jednog jako teškog perioda za izabranike Tijaga Mote, pošto ih u narednim nedeljama očekuju susreti sa četiri ekipe iz prvih osam sa tabele Serije A - posle Fjorentine slede Lacio, Atalanta pa Inter, a mali predah biće susret sa Veronom u tom periodu.

Bolonja je pobedom nad Lečeom produžila niz neporaženosti kod kuće na 12 utakmica u svim takmičenjima, od čega 11 u Seriji A. Toj seriji treba dodati i pobedu nad Veronom u Kupu Italije, iz koga je Bolonja kasnije ipak ispala i to od današnjeg rivala, izgubivši 5:4 na penale u Firenci. Odlučujući penal promašio je Austrijanac Stefan Poš u petoj seriji.

Tim Tijaga Mote pun je samopouzdanja pošto je pobeda protiv Lečea za vikend označila deveti trijumf pred svojim domaćim navijačima u prvih 12 odigranih kola, uključujući trenutnu seriju od 11 utakmica bez poraza kod kuće, što ih stavlja na dobro mesto pred njihov predstojeći okršaj sa ekipom iz Firence.

Današnji susret je dobra prilika da se "plavo-crveni" osvete "ljubičastima", a samopouzdanje im osim trenutnog niza pozitivnih rezultata na "Dal'Ari" podiže i poslednji okršaj ovde sa današnjim rivalom, Bolonja je u septembru 2022. godine pobedila sa 2:1 i time prekinula niz od devet gostovanja "viole" ovde bez poraza.

Doskorašnji defanzivac Partizana Mihajlo Ilić od dolaska u Bolonju je tri utakmice bio rezerva, a očekuje se da će i ovaj meč početi na klupi.

Fjorentina je prekinula niz od tri poraza u svim takmičenjima nakon ubedljive pobede od 5:1 protiv Frozinonea prošlog vikenda. Ovo je tek drugi trijumf tima Vinčenca Italijana od početka godine, prvi je bio pomenuti susret sa Bolonjom u četvrtfinalu Kupa Italije.

Fjorentina bi eventualnom pobedom pretekla Bolonju na tabeli za jedan bod, ali poslednje igre "ljubičastih" u gostima ne daju im mnogo prostora za optimizam jer su vezali tri poraza, a samo su u poslednjem od njih uspeli da zatresu mrežu protivnika, kada su protiv Lečea prokockali vođstvo od 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)