"LAVOVI SA SAN MAMESA" IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Almeriju samo čudo može da zadrži u La ligi

O. M.

12. 02. 2024. u 08:54

ALMERIJA dočekuje Atletik Bilbao u poslednjoj utakmici 24. kola španske La lige.

ЛАВОВИ СА САН МАМЕСА ИГРАЈУ СЕЗОНУ ИЗ СНОВА: Алмерију само чудо може да задржи у Ла лиги

EPA

Meč je zakazan za 21 čas na "Pauer hors" stadionu.

Bilbao će pokušati da ostvari treću uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. "Lavovi sa San Mamesa" su trenutno peti na tabeli "Primere" sa 45 bodova, a pobedom u Almeriji bi preskočili Atletiko Madrid, na osnovu bolje gol-razlike.

S druge strane, Almerija je zakovana za dno tabele sa samo šest bodova, čak 14 daleko od sigurne zone. "Rohiblankose" samo neko čudo može da spase ispadanja ove sezone. Bez ijedne pobede sa samo šest nerešenih, najbušnija odbrana u ligi i drugi najbezopasniji napad dovoljni su pokazatelji da se Almerija već posle dve trećine takmičenja oprostila od elitnog razreda španskog fudbala.

Ekipa iz Andaluzije, koja je prošle sezone za dlaku izbegla ispadanje remijem protiv Espanjola u poslednjem kolu, ulazi u ovaj meč nakon poraza od Valensije od 2:1, što je bio njihov treći uzastopni poraz.

Ekipa Gaicke Garitana, razumljivo, i na domaćem terenu ima najlošiji rezultat u ligi, sa samo pet bodova iz 11 mečeva, a ugostiće ekipu Atletika sa petim najboljim rezultatom na gostovanjima.

Almerija je takođe izgubila svaki od svojih poslednjih pet međusobnih duela u La ligi sa Atletikom, uključujući i poraz od 3:0 kada su se sastali u prvom delu ove sezone.

Atletik će u međuvremenu ući u meč nakon pobede od 1:0 nad Atletiko Madridom u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja u sredu uveče.

Aleks Berenger je postigao jedini gol na utakmici i time stavio svoju ekipu u povoljnu poziciju uoči revanša pred svojim navijačima, kasnije ovog meseca.

Atletik je impresivan i u La ligi ove sezone, sa skorom od 13 pobeda, šest remija i četiri poraza iz 23 meča.

"Lavovi" nisu završili u prva četiri u najvišem razredu od sezone 2013/14, a Ligu šampiona nisu igrali od sezone koja je usledila posle te. U Evropi ih uopšte nema od 2018. godine kada su poslednji put igrali Ligu Evrope.

Ovo bi mogla da bude njihova najbolja sezona u 21. veku, ako uspeju da osvoje Kup i plasiraju se u Ligu šampiona. 

Prošlog vikenda pobedili su Majorku sa 4:0, a pre toga su imali kiks kada su sa Kadizom odigrali samo 0:0. Primili su samo pet golova na 15 utakmica u poslednja tri meseca u svim takmičenjima, a u Ligi imaju drugu najčvršću odbranu, posle Realove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&NG (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)