RADNIK I ČUKA SA NOVIM TRENERIMA OTVARAJU POLUSEZONU: Surduličane očekuje grčevita borba za opstanak, "brđani" žele u Evropu

O. M.

09. 02. 2024. u 09:07

NAKON zimske pauze, nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, utakmicama 20. runde.

РАДНИК И ЧУКА СА НОВИМ ТРЕНЕРИМА ОТВАРАЈУ ПОЛУСЕЗОНУ: Сурдуличане очекује грчевита борба за опстанак, брђани желе у Европу

FOTO: M. Vukadinović

Kolo će otvoriti Radnik i Čukarički, susretom u Surdulici od 15 časova i 30 minuta.

Posle 19 odigranih kola Čukarički je četvrti na tabeli sa 29 bodova, osam manje od trećeplasiranog TSC-a iz Bačke Topole i čak 18 manje od lidera šampionata Partizana.

Čukarički je jesenju polusezonu završio pobedom nad Mladosti iz Lučana, ali je uoči te utakmice doživeo neprijatan poraz od novajlije u ligi IMT-a, koji je usledio posle poraza u poslednjem kolu Lige konferencija od Genka.

Radnik je u mnogo težoj poziciji, "zakovan" za dno tabele sa samo 11 bodova, šest manje od najbližeg "begunca" Radničkog iz Niša. 

Surduličani su tokom jeseni ostvarili samo jednu pobedu i jasno je da ih čeka grčevita borba za opstanak. Savladan je samo subotički Spartak u drugom kolu, od tada je prošlo 18 utakmica, 11 poraza i sedam remija su skupili Surduličani.

Fudbaleri Radnika pripreme su odradili u Antaliji gde su odigrali četiri pripremne utakmice. Cele pripreme sa ekipom je obavio novi trener, doskorašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Dušan Đorđević. On je treći trener Radnika od početka sezone, pošto je zamenio Milana Milanovića koji je u novembru stigao umesto otpuštenog Zorana Ljubinkovića.

Radnik je u zimskom prelaznom roku nešto osvežio tim. Došli su Dženana Zajmović iz uzbekistanske Sogdijane, Edin Rustemović iz Željezničara, Lazar Jovanović iz niškog Radničkog i Damir Šovšić iz Južne Koreje, a otišli Srđan Kocić u AEL, Vuk Mitošević u novosadsku Mladost GAT, Mijat Stojanović u Vlasinu, dok je Mihajlo Bajić još uvek bez kluba.

Slično Surduličanima i Čukarički će u novu polusezonu ući s novim trenerom. Igora Matića na klupi "brđana" zamenio je Gordan Petrić.

Čukarički je tokom zimskog prelaznog roka doveo nekoliko pojačanja, uključujući Slobodana Tedića koji se vratio na Brdo posle četiri godine provedene u Mančester sitiju, gde nije dobio priliku. Stigao je i Korejac Đi Un Jo iz Daegua, na jednogodišnju pozajmicu uz pravo otkupa. 

U prvom delu sezone na Banovom brdu bilo je 0:0, a Čukarički ima mnogo više uspeha u poslednje vreme - sedam pobeda i pet nerešenih, bez poraza u poslednjih 12 utakmica. Navijači Radnika na pobedu protiv "belo-crnih" čekaju od oktobra 2018. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)