SEVILJA TONE SVE DUBLJE: Rajo je uvek nezgodan rival

V.D.

05. 02. 2024. u 14:50 >> 14:50

U poslednjem meču 23. kola La lige gledaćemo okršaj između Rajo Valjekana i Sevilje.

СЕВИЉА ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ: Рајо је увек незгодан ривал

Foto: Profimedia

Aktuelni šampion Lige Evrope ekipa Sevilje već drugu sezonu zaredom igra slabo u prvenstvu Španije i od zone ispadanje je deli samo bolja gol-razliku u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte. 

Ekipa iz Andaluzije koja je sredinom decembra dobila trećeg trenera u sezoni mora sve karte da baci na domaće prvenstvo. Tim takvog renomea mora da izbori opstanak, a svakako će im to biti olakšano s obzirom na to da su iz Lige šampiona ispali u grupnoj fazi, a da su takmičenje u Kupu kralja završili pre 10 dana kada su poraženi od Atletiko Madrida minimalnim rezultatom u četvrtfinalu, pa su ostali da igraju na "jednom frontu".

Izabranici Kike Sančez Floresa su poslednju pobedu u prvenstvu upisali protiv slabašne Granade sredinom decembra, a nakon toga su na pet mečeva osvojili samo jedan bod i to u prošlom kolu protiv Osasune na svom "Ramon Sančez Pishuanu". 

Što se domaće ekipe tiče, oni se nalaze na sredini tabele, tačnije na 13. mestu sa 24 boda, što je za sedam više od Sevilje koja je na 17. mestu. Madridski tim je kao i Sevilja ostao da igra samo u prvenstvu, a glavni cilj za ovu sezonu je opstanak u društvu najboljih i na jako dobrom putu su da ga obezbede. 

Kao i njihov današnji rival upali su u krizu rezultata i na poslednjih pet mečeva upisali su četiri boda, što im je i definitivno srušilo snove o potencijalnom izlasku u Evropu, pa je na treneru Fransisku Rodrigezu da motiviše svoje pulene kako bi na mečevima sa rivalima za opstanak osvajali bodove.

Za domaće na ovom meču neće nastupiti Mendez zbog povrede, dok je Unai Lopez suspendovan zbog žutih kartona. Skoro pa sigurno u protokolu neće biti i nekada velikog talenta i fudbalera Mančester junajteda, Benfike i Bešiktaša Bebea koji je pre nekoliko dana završio takmičenje na Afričkom kupu nacija sa svojom reprezentacijom Zelenortskih Ostrva.

Kod gostiju je situacija dosta komplikovanija. Zbog suspenzije neće igrati Suso i Serhio Ramos, dok su zbog povreda odsutni srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, zatim Dijaz, Lamela, Salas, Veliz i Lukebakio. 

Srpski internacionalac Marko Dmitrović se nakon debakla svoje ekipe protiv Đirone (5:1) preselio na klupu, a njegovo mesto među stativama zauzeo je Norvežanin Niland koji će verovatno biti prvi izbor trenera Floresa i večeras.

Na poslednjih pet međusobnih duela ova dva protivnika videli smo po jednu pobedu na obe strane i čak tri remija, a nova podela bodova je vrlo moguća i večeras.

Očekujemo tvrd meč sa malo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,51)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)