VLAHOVIĆ PROTIV LAUTARA MARTINEZA: Obračun najboljih strelaca Serije A u ''Derbiju Italije''

Novosti online

04. 02. 2024. u 13:13 >> 13:13

PITANjE lidera Serije A rešiće se večeras na ''Đuzepe Meaci'' gde će u 251. izdanju ''Derbija Italije'' prvoplasirani Inter dočekati najbližeg pratioca, Juventus (20:45).

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ ЛАУТАРА МАРТИНЕЗА: Обрачун најбољих стрелаца Серије А у Дербију Италије

FOTO: Tanjug/AP

U boljoj situaciji pred veliki meč nalazi se domaćin koji se nalazi na vrhu tabele sa bodom prednosti u odnosu na Juve koji je remijem u prošlom kolu sa Empolijem prepustio prvo mesto neroazurima pred derbi.

Iako je pre sezone Inter predviđan kao glavni kandidat za titulu, to se sigurno ne može reći za Juventus. Sa zabranom nastupa u evropskim takmičenjima, novom upravom, nešto skromnijim igračkim kadrom i ozbiljnim finansijskim problemima, crno-beli iz Torina nisu bili viđeni kao favoriti za Skudeto. Ipak, evo ih u vrhu, sa više nego solidnim šansama da se nakon četiri godine domognu titule.

Među najzaslužnijima što „dama“ visoko puca je raspucani srpski reprezentativac Dušan Vlahović, na čije kvalitete će se najviše uzdati i u sudaru sa večerašnjim rivalom.

Srbin se nalazi u fantastičnoj formi i podseća zašto je svojvremeno stara dama platila Fiorentini preko 80 miliona evra za njegove usluge.

Od starta 2024. godine je bio strelac na svakom meča u prvenstvu, a ukupno je postigao šest golova – po dva puta je mreže tresao Sasuolu i Lećeu, a jedanput Salernitani i Empoliju. 

Trenutno je drugi na listi strelaca sa ukupno 12 postignutih golova, a prvo mesto priprada njegovom večerašnjem suparniku, neprikosnovenom Lautaru Martinezu. Argentinac rešeta mreže od samog starta kampanje i ima čak 19 golova na svom saldu, a zanimljivo je da su upravo pomenuta dvojica bili strelci na remiju Juvea i Intera u prvom delu sezone na ''Alijanc stadionu'' (1:1).

Inzagijeva četa je sigurno favorit na 251. izdanju ''Derbija Italije'', što zbog forme, što zbog igara koje pruža tokom čitave sezone, a dodatno samopouzdanje daje im činjenica da su pre desetak dana došli do prvog trofeja kada su u finalu Superkupa savladali Napoli sa 1:0.

Pored pomentuih takmičenja, neroazurima ide dobro i u Kupu Italije gde su dogurali do polufinala, kao i u Ligi šampiona gde će u osmini finala igrati sa Atletiko Madridom.

Takođe, Inter se nalazi u seriji od pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, a dodatno je impresivno što je na tim utakmicama postigao 12 golova uz samo dva primljena.

Ako pogledamo izostanke, oba trenera će imati najbolje sastave na raspolaganju, a od bitnijih igrača jedini pod znakom pitanja je Kjeza u redovima Juventusa, ali po pisanjima italijanskih medija trebao bi da se večeras nađe na terenu.

Domaćin je kvalitetniji protivnik i verujemo da će Martinez, Čalhanoglu i Tiram predvoditi velikana iz Milana do nove pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave