SENEGAL JE NEZAUSTAVLJIV: Ni promena trenera Obale Slonovače ga neće sprečiti na pohodu ka trećem uzastopnom finalu

V.M.

29. 01. 2024. u 10:10

U jednom od derbija osmine finala Afričkog kupa nacija na stadionu ''Šarl Konan Bani'' sastaće se domaća Obala Slonovače i Senegal (21.00).

СЕНЕГАЛ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Ни промена тренера Обале Слоноваче га неће спречити на походу ка трећем узастопном финалу

FOTO: Tanjug/AP

Obala Slonovače je prikazala malo toga u grupnoj fazu i imala je dosta sreće da se nađe u nokaut fazi takmičenja. Otvorila je AFKON sigurnom pobedom nad Gvinejom Bisau (2:0), ali nakon toga je doživela uzastopne poraze od Nigerije (0:1), odnoso Ekvatorijalne Gvineje koja je ''spakovala'' čak četiri gola u mrežu Fofane (0:4).

Zauzeli su treće mesto u grupi ''A'' i plasirali se dalje kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa, tako da su imali dosta sreće da se nađu u osmini finala.

Savez se odlučio na drastičan potez posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje i smenio je selektora Gasea, a njegovo mesto je zauzeo bivši reprezentativac Emerse Faje i videćemo da li će uspeti da probudi ''slonove'' pred ovaj meč.

Što se tiče Senegala, on je u grupnoj fazi pokazao zašto se smatra glavnim favoritom za osvajanje Afričkog kupa nacija i sa tri pobede sa plasirao dalje.

Redom je ''preslišao'' Gambiju, Kamerun i Gvineju, a na tim mečevima je postigao čak osam golova uz samo jedan primljen.

''Lavovi terange'' su igrali poslednja dva finala ovog takmičenja, a na ovom AFKON-u imaju šansu da postanu prva reprezentacija koja je odbranila titulu još od Egipta kojem je to pošlo za rukom dva puta u ovom veku jer je između 2006. i 2010. tri puta bio vladar afričkog kontinenta.

Aliju Sise na raspolaganju ima izuzetno kvalitetne fudbalere poput Manea, Sara, Kulibalija... a mi verujemo da će se plasirati u četvrtfinale i tako nastaviti pohod ka trećem vezanom plasmanu u finale.

NAŠ TIP: Senegal - Obala Slonovače prolazi dalje 1 (1,67)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije