BARSELONA KREĆE U ODBRANU TITULE: Osasuna debituje u Superkupu Španije

O. M.

11. 01. 2024. u 10:33 >> 10:33

ŠAMPION Španije Barselona sastaće se sa finalistom Kupa kralja Osasunom u polufinalu Superkupa.

БАРСЕЛОНА КРЕЋЕ У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Осасуна дебитује у Суперкупу Шпаније

FOTO: Tanjug/AP

Španski Superkup ove godine će se po treći put održati u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Rijadu, a drugo polufinale na programu je ovog četvrtka od 20 časova u Rijadu.

Pobednik će se u finalu sastati sa Real Madridom, koji je u prvom polufinalnom okršaju savladao gradskog rivala Atletiko sa 5:3 nakon produžetaka. Inače, Barselona brani trofej osvojen prošle godine kada je u finalu bila bolja baš od Real Madrida sa 3:1. To finale igralo se na velikom stadionu "Kralj Fahd", kapaciteta 60.000 gledalaca, a ove godine organizatori su se odlučili za manji, "Al Aval park" koji prima samo oko 25.000 gledalaca.

Posle serije od tri meča bez trijumfa sredinom decembra, Barselona je uspela da veže tri pobede u zvaničnim mečevima, ali i pored toga stiče se utisak da nisu dominirali u igri. Posle velikih poteškoća, savladali su Almeriju sa 3:2 golom u 84. minutu, a još teže su savladali Las Palmas u gostima, s obzirom na to da je Gundogan u nadoknadi vremena doneo tri boda sa bele tačke. Nakon toga, Barselona je zabeležila još jedan pozitivan rezultat, ovoga puta u šesnaestini finala Kupa Španije, savladavši sa kombinovanim timom niželigaša Barbastro neubedljivim rezultatom 3:2, ali i igrom koja je daleko od renomea kluba.

U međuvremenu, pred Božić po gregorijanskom kalendaru odigrali su i prijateljsku utakmicu na "Koton boulu" u Dalasu, takođe u kombinovanom sastavu, koju su izgubili od meksičke Amerike sa 3:2.

Trenutno su treći u prvenstvu, na polusezoni zaostaju osam bodova za dve vodeće ekipe La lige, Real Madridom i Đironom.

S druge strane, posle devetnaest odigranih kola Osasuna se nalazi u sredini tabele, tačnije na dvanaestom mestu, sa 22 osvojena boda. Kadizu, koji se nalazi u zoni ispadanja, beže sedam bodova, a za sedmoplasiranim Betisom, koji drži mesto koje vodi u Ligu konferencija, zaostaju šest.

Osasuna igra promenljivo cele sezone, što se najbolje vidi po rezultatima u prethodnih pet kola kada su zabeležili dva trijumfa (Rajo Valjekano i Almerija), dva remija (Kadiz i Real Sosijedad) i poraz od Majorke. Uz to, u šesnaestini finala Kupa Španije, teže nego što se očekivalo, eliminisali su niželigaša Kasteljon i to tek posle produžetaka. Ipak, ta utakmica ohrabrila je ekipu jer je prekinut niz od pet utakmica bez pobede na strani. 

U svom debitantskom nastupu u Superkupu, nakon što je izgubila sa 2:1 od Real Madrida u prošlosezonskom finalu Kupa kralja, Osasuna će se suočiti sa teškim zadatkom da pobedi Barselonu prvi put od sezone 2019/20. Za to vreme, ekipa iz Pamplone je uspela da izvuče samo jednu nerešenu protiv giganta iz španske pokrajine Katalonije.

U devet od poslednjih deset takmičarskih utakmica Barselone oba tima su postigla gol, a zanimljivo je da to nije uspelo samo madridskom Atletiku u pobedi Barse od 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!