BAJKA SE NASTAVLJA? Leverkuzen melje sve pred sobom

V.M.

25. 11. 2023. u 09:47

U okviru 12. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Verdera će ugositi razigrani Bajer (15:30).

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА? Леверкузен меље све пред собом

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fanstastični Leverkuzen dominira od samog starta prvenstva, ali nakon sinoćne pobede Bajerna pao je na drugo mesto tako da mora odgovoriti bavarskom velikanu trijumfom na gostovanju četvorotsturkom prvaku u Bremenu.

Četa Ćabija Alonsa igra skoro perfektno ove sezone, ostvarila je deset pobeda i jedini ''kiks'' bio joj je remi sa Bajernom na ''Alijanc areni'' što se može okarakterisati kao veoma uspešan rezultat.

Baskijac je oduševio sve svojim napadačkim fudbalom koji je implementirao u Leverkuzenu, pribrao je simpatije čitavog sveta i svi se nadaju da će upravo oni biti ti koji će prekinuti jedanestogodišnju dominaciju Bajerna.

Osnova za to sigurno da ima s obzirom na rezultate ekipe, a i igrače koje na raspolaganju ima Alonso. Florijan Virc je jedan od najtalentnovanijih nemačkih fudbalera, a i napadač Bonifejs se pokazuje kao veoma dobar napadač i pomenuti dvojac predvodi jedan od najboljih napada lige sa 34 postignuta gola do sada (preko tri po meču).

Pred samu pauzu ubedljivo su savladali Union Berlin sa 4:0 i danas će pokušati da nastave u istom ritmu.

Sa druge strane, nakon klimavog starta prvenstva Verder je podigao nivo igre pred samu pauzu tako da u dobroj atmosferi dočekuje današnji susret.

Ne zna za poraz na poslednje tri utakmice u kojima je savladao Union Berlin (2:0) uz remije sa Volfsburgom i Ajntrahtom (po 2:2).

Iz pomenutih mečeva se vidi da ekipa iz Bremena voli da igra otvoren fudbal sa dosta pogodaka o čemu svedoči i njena gol-razlika posle 11 kola, 18:22.

Generalno gledano, Verder igra solidno kod kuće i na svom Veserstadionu je na šest mečeva sakupio deset bodova.

Na pomenutom stadionu su goleade redovna pojava jer kada se igra u Bremenu u proseku pada 3,6 pogodaka po utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+||1+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)