PARTIZAN NE DA ZVEZDI DA SE PRIBLIŽI: Čukarički bez postignutog gola na četiri utakmice

O.M.

12. 11. 2023. u 10:20 >> 10:20

LIDER Super lige Srbije Partizan dočekuje Čukarički u derbiju 15. kola nacionačlnog šampionata. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 19 časova.

ПАРТИЗАН НЕ ДА ЗВЕЗДИ ДА СЕ ПРИБЛИЖИ: Чукарички без постигнутог гола на четири утакмице

M. Vukadinović

Izabranici Igora Duljaja su posle 13 odigranih utakmica prvi na tabeli sa 37 bodova, tri više od drugoplasirnaog večitog rivala Crvene zvezde koja ima i utakmicu više. Partizan je skupio najviše bodova, primio najmanje golova i ima drugi najubojitiji napad posle Zvezde, a i to može lako da se promeni posle ove utakmice, jer ako Čukaričkom daju tri izjednačiće se na prvom mest i po ovoj stavci.

U domaćem prvenstvu "crno-beli" nisu pobedili samo u utakmici prvog kola protiv TSC-a iz Bačke Topole, iako su neke očigledne sudijske greške uticale na to da danas nemaju stoodstotan učinka u Superligi. S druge strane, dok je učešće na domaćoj sceni premašilo nade i najvećih optimista među "grobarima", evropsko putešestvije ove sezone bilo je ispod svakog očekivanja.

Ali, možda je upravo eliminacija iz Lige konferencija omogućila "crno-belima" da se bolje koncentrišu na Ligu i Kup. Bilo kako bilo, Partizan je u seriji od deset uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, 12 ako se računaju i dve prijateljske protiv OFK Beograda i Budućnosti, odnosno isto toliko u Super ligi Srbije. Sa pobedom u Kupu nad Jedinstvom iz Uba ta brojka iznosi 13. ODbrana crno-belih nije poklekla u poslednjih šest kola, odnosno sedam utakmica računajući i Kup. Poslednji gol primili su od pančevačkog Železničara 22. septembra.

Ipak, da nije sve tako sjajno govori podatak iz utakmice sa Novim Pazarom u prethodnom kolu. Crno-beli su pobedili sa 1:0 ranim golom Saldane, ali su u tom meču domaćinu dozvolili da uputi više šuteva ka golu nego što su oni uputili protivniku. Sedam od tih 15 pokušaja Pazaraca završilo je u okviru gola pa je čuvar mreže crno-belih Aleksandar Jovanović s pravom poneo epitet igrača utakmice.

Međutim, Duljaju glavobolju stvara činjenica da Jovaović zbog visoke temperature verovatno neće biti spreman da stane među stative danas. Njegova alternativa Stevanović nije branio na takmičarskoj utakmici od prvog kola protiv TSC-a, a skupio je još 90 minuta protiv Budućnosti u prijateljskoj utakmici.

Srećom po Partizan, današnji protivnik je postigao samo dva gola u poslednjih šest takmičarskih mečeva, a niejdan u poslednja četiri, a  to uključuje i kup-utakmicu protiv drugoligaša Radničkog sa novog Beograda.

Čukarički je u poslednja četiri kola osvojio samo jedan bod, 2:2 protiv Vojvodine, a pobedu nema od poslednjeg dana septembra kada je u okviru desetog kola savladao Sparta k u Subotici sa 3:0. Očigledno je da Čukaričkom ne prija igranje na više frontova, posebno zato što je u ČLigi konferencija "topovska hrana" Fiorenitini, Genku i Ferencvarošu. Posle četiri kola "brđani" imaju nula bodova i katastrofalnu gol-razliku 1:12.

Najveći otpor u dosadašnjem toku takmičenja, Čukarički je pružio Fiorentini na Brdu kada je bez sedmorice standardnih prvotimaca uspeo da izvuče minimalan poraz 0:1.

Čukarički je u prošloj sezoni dva puta pobedio Partizana minimalnim rezultatom, ali oba puta na Brdu. U Humskoj su igrlai jednom i bilo je 3:2 za Paritzan iako su gosti poveli sa 1:0 i uspeli da izjednače na 2:2 u 76. minutu.

Od formiranja Super lige Čukarički je u Humskoj uspeo da pobedi dva puta, 2015. godine i godinu kasnije, dok je 2017. godine izborio 0:0. Svi ostali susreti završeni su pobedom Partizana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,51) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!