HARI KEJN UŽIVA U MINHENU: Sjajni Englez ispisuje brojne rekorde u dresu Bavaraca ove sezone

V.M.

08. 11. 2023. u 17:31 >> 17:31

FUDBALERI Bajerna iz Minhena će večeras pred svojim navijačima imati priliku da pobedom protiv Galatasaraja matematički osiguraju plasman u osminu finala Lige šampiona (21.00).

ХАРИ КЕЈН УЖИВА У МИНХЕНУ: Сјајни Енглез исписује бројне рекорде у дресу Бавараца ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Domaća ekipa ovaj meč dočekuje sa dosta samopouzdanja, jer je proteklog vikenda ostvarila jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji ''Der Klasikera'' kada je na ''Vestfalenu'' slavila sa 4:0.

Do trijumfa ju je nosio maestralni Hari Kejn koji je sa tri gola postao prvi igrač u istoriji velikog derbija koji je na svom debiju postigao het-trik.

Generalno gledano, engleski centarfor pruža fenomenalne partije ove sezone. Odigrao je 14 mečeva za Bavarce, a na njima je upisao zapanjujućih 17 pogodaka uz sedam podeljenih asistencija, te se definitivno može reći da je Bajern učinio sjajnu stvar kada je letos prekršio svoje pravilo da ne daje 100 miliona za nekog fudbalera plativši svoju novu devetku 110 miliona evra Totenhemu.

Još jedan rekord je oborio sjajni Kejn koji je na svojih prvih deset bundesligaških mečeva postigao 15 golova, što je najviše u istoriji nemačkog prvenstva, ali i pored toga Bajern je drugi sa dva poena zaostatka u odnosu na vodeći Leverkuzen.

Što se tiče Lige šampiona, četa Tomasa Tuhela je prva na tabeli grupe ''A'' sa maksimalnih devet bodova i ako bi večeras upisala četvrti uzastopni trijumf matematički bi osigurala plasman u nokaut fazu.

Doduše, nije sve tako bajno u redovima Bajerna koji je sredinom prošle nedelje izbačen od trećeligaša Sarbrukena u Kupu Nemačke (1:3), što je i verovatno izazvalo reakciju igrača protiv Borusije iz Dortmunda.

Sa druge strane, Galatasaraj je ove sezone formirao drim-tim predvođen brojnim zvezdama poput Zahe, Ikardija, Ziješa, Mertensa.. i cilj mu je da izbori nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Nije baš najbolje otvorio Ligu šampiona pošto je na startu remizirao sa Kopenhagenom (2:2), ipak posle toga je iznenadio Junajted na ''Old trafordu'' (3:2), da bi nakon toga doživeo poraz od Bajerna.

Galata je dobro igrala protiv Bavaraca, ali ponestalo joj je ''gasa'' u završnici meča što su Kejn i družina iskoristili i slavili sa 1:3.

Ipak, turski predstavnik je trenutno drugi u grupi ''A'' sa poenom prednosti u odnosu na trećeplasirani Junajted sa kojim će veravatno voditi veliku bitku za plasman u osminu finala.

Atmosfera u redovima gostiju je na visokom nivou jer su za vikend savladali Kasimpašu sa 2:1 i tako iskoristili kiks Fenera koji je izgubio od Trabzona, pa su ''crveno-žuti'' sada prvi na tabeli turskog prvenstva.

Loša vest za Okana Buraka je što na večerašnjem meču neće moći da računa na kapitena Musleru i Ndomblelea, dok će sa druge strane meč propustiti De Liht, Buhman i Marušić.

Bajern igra utakmice sa velikim brojem golova na '''Alijanc areni'' ove sezone, zapanjujućih 29 golova je viđeno na čuvenom stadionu na poslednjih pet mečeva, a mi verujemo da će večeras to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&||2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola