MORINJO TRLJA RUKE: Dibala se vraća na teren da povede ''vučicu'' ka novom trijumfu

V.M.

05. 11. 2023. u 08:30

FUDBALERI Rome će u 11. kolu Serije A dočekati redovnu mušteriju, ekipu Lećea (18:00).

МОРИЊО ТРЉА РУКЕ: Дибала се враћа на терен да поведе вучицу ка новом тријумфу

Foto Profimedia

Nakon pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, od toga tri u Skudetu, domaćini su proteklog vikenda doživeli poraz od Intera na ''Đuzepe Meaci''. Bili su bez usluga velikog broja prvotimaca, kao i trenera Žozea Morinja, što su ''neorazuri'' iskoristili i slavili pogotkom Tirama u 81. minutu.

I pored tog poraza, atomsfera je dobra u kampu Rome koja je podigla nivo igre nakon lošeg starta sezone i pred start ovog kola zaostajala je pet bodova za četvrtoplasiranom Atalantom.

Ono što je dodatno podiglo elan ''vučici'' je informacija da se na teren vraća najbolji igrač ekipa Paolo Dibala, kao i letošnje pojačanje Renato Sančez. 

Argentinac bi odmah trebao da zauzme mesto u napadu i pridruži se Romelu Lukakuu koji je za vreme njegovog odsustva nosio ekipu sa pet postignutih pogodaka na poslednjih šest utakmica.

Generalno gledano Roma je vezala tri ligaške pobeda na svom ''Olimpiku'', a uz to vredi namomenuti da protiv današnjeg rivala nije izgubila na poslednjih 16 utakmica pred svojim navijačima u kojima je ostvarila 14 pobeda uz dva remija.

Još jedan način za ''đalorose'' da dođu do Lige šampiona je preko Lige Evropu u kojoj su prošle godine potklekli na poslednjem stepeniku kada ih je u finalu savladala Sevilja, ali ove sezone su sjajno otvorili takmičenje i sa maksimalnih devet bodova zauzimaju čelo grupe ''G''.

Što se tiče gostiju, oni su potpuno pali u formi nakon sjanog otvaranja. Osvojili su 11 bodova u uvodnih pet kola, a zatim je usledila crna serija od samo dva sakupljena poena iz narednih pet utakmica, a uz sve to su ispali od Parme u Kupu Italije (2:4).

Proteklog vikenda Leće je dočekao Torino koji je u jednom veoma tvrdom meču odneo tri boda sa ''Via del Marea'' pogotok Bonđorna krajem prvog poluvremena.

Zbog te loše serije rezultata izabranici Roberta D'Averse su pali na 11. mesto i teško da će danas prekinuti crni niz pošto su samo jednom u istoriji savladali današnjeg protivnika (2012. godine).

I pored povratka Dibale, odnosno Sančeza, Roma je i dalje osakaćena povredama pošto nema Pelegrinija, Ejbrahama, Smolinga i Paredesa, dok je pod upitnikom Leonardo Spinacola.

Što se tiče gosta, on će biti bez Blin, a neizvestan je i nasput Dermakua.

''Vučica'' nije primila gol na poslednjih pet utakmica pred svojim navijačima u svim takmičenjima i verujemo da će je huk sa tribina ''Olimpika'' i povratak Dibale pogurati ka novoj pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)