HOFENHAJM UDARA U "ŽUTI ZID": Borusija ozbiljno napada DFB Kup ove sezone

O. M.

01. 11. 2023. u 10:09 >> 10:09

DERBI meč šesnaestine finala nemačkog DFB kupa igra se u Dortmundu gde domaća Borusija dočekuje Hofenhajm. Utakmica se igra od 18 časova na Vestfalen stadionu.

ХОФЕНХАЈМ УДАРА У ЖУТИ ЗИД: Борусија озбиљно напада ДФБ Куп ове сезоне

Foto: Profimedia

Početak sezone u Bundesligi za nemačke vicešampione nije obećavao, pošto su u prva tri kola ostvarili samo jedan trijumf. Međutim, njihov učinak se nakon toga značajno poboljšao.

"Proradili" su i u Ligi šampiona mada je nedavna pobeda na Sent Džejms parku nad domaćim Njukaslom došla više zahvaljujući srećnim okolnostima nego što su žuto-crni bili bolji tim, štaviše, pre bi se reklo da su "svrake" dominirale. Ali pobedi se u zube ne gleda, a nju je doneo Nmeka golom u 45. minutu.

Ipak, u poslednjem kolu nemačkog šampionata remizirali su sa Ajntrahtom u Frankfurtu 3:3 i tako prekinuli niz od pet ligaških pobeda. Trenutno su na četvrtoj poziciji u Bundesligi sa 21 bodom iz devet odigranih utakmica i četiri boda zaostaju za liderom Bajerom iz Leverkuzena.

Kada je u pitanju DFB Kup, popularni "milioneri" su u prethodnoj fazi takmičenja na gostovanju deklasirali Šot Majnc sa 6:1. Inače, Dortmund čeka trofej kupa od sezone 2020/21, a od tada su jednom zaustavljeni u osmini finala i jednom u četvrtfinalu.

I pored toga što je Hofenhajm prošlu sezonu završio na 12. poziciji u nemačkom šampionatu, bodovno su bili veoma blizu zone ispadanja, imali su samo tri boda više od Štutgarta, koji je opstanak u ligi morao da izbori preko plej-ofa.

Ipak, njihovi nastupi u novoj takmičarskoj godini deluju obećavajuće, s obzirom na to da su posle devet odigranih kola, sa 18 osvojenih bodova, na šestom mestu Bundeslige, sa samo tri boda zaostatka za svojim sledećim protivnikom.

Nedavni rezultati Hofenhajma su prilično nepredvidivi, sa dve pobede i dva poraza u prethodne četiri utakmice. U prošlom kolu pobedili su Štutgart sa 3:2. Ali dok su ove sezone pokazali snagu u gostima, predstojeći okršaj sa Borusijom Dortmund biće veliki izazov, pošto su izgubili svaki od poslednjih pet međusobnih susreta, mada treba istaći da su poslednju pobedu ostvarili pre tri godine upravo na Vestfalenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)