ROMA BEZ NOSIOCA IGRE DOLAZI NA ''ĐUZEPE MEACU'': Inter veliki favorit protiv oslabljenih ''đalorosa''

V.M.

29. 10. 2023. u 14:12 >> 14:12

FUDBALERI Intera će pokušati da se vrate na prvo mesto kada u okviru desetog kola Serije A dočekaju Romu (18:00).

РОМА БЕЗ НОСИОЦА ИГРЕ ДОЛАЗИ НА ЂУЗЕПЕ МЕАЦУ: Интер велики фаворит против ослабљених ђалороса

Tanjug/AP

Gosti su prošle godine uspeli da odnesu tri boda sa ''Đuzepe Meace'' što im je bio jedini trijumf nad današnjim rivalom na poslednjih 12 duela, ali teško da će uspeti da ponovi taj uspeh pošto će biti bez  Pelegrinija, Sančeza, Ejbrama i vrlo verovatno Dibale, odnosno Smolinga koje muči povreda već duže vreme.

Na sve to treba istaći da ih sa klupe neće predvoditi Žoze Morinjo koji je u svom stilu nakon pogotka El Šaravija za pobedu protiv Monce u sudijskoj nadoknadi isključen zbog nepropisnog ponašanja kraj aut linije.

Mnogi su rekli da je Portugalac to učinio kako ne bi vodio ekipu protiv Intera za kojeg ga vežu prelepa sećanja (osvojio jedinu tripletu u istoriji italijanksog fudbala), a ''gospodin posebni'' je ponovo ''dominirao'' na pres konferenciji rekavši da to samo idiot može pomisliti.

Nakon veoma slabog starta sezone Roma se razigrala u poslednje vreme, vezala je pet pobeda u svim takmičenjima (tri u ligi, dve u LE), zaostaje samo tri boda za četvrtoplasiranim Napolijem i u dobroj atomsferi dočekuje ovaj susret.

Te trijumfe nanizala je na leđima sjajnog Romelua Lukaku koji je pet puta tresao mrežu za vreme te pozitivne serije. Belgijanac će večeras biti u centru pažnje zbog sjajnih igara, ali i činjenice da se letos u jako lošim odnosima rastao sa Interom pre prelaska u Romu i videćemo kako će dočekati navijači kojima je slomio srce kada su saznali da je za vreme prelaznog roka pregovarao sa njihovim velikim rivalom Juventusom.

Simone Inzagi je izjavio da doček Lukakua nije u mislima neroazura koji igraju sjajan fudbal ove sezone. Doživeli su samo jedan poraz do sada i deseto kolo su dočekali kao prvoplasirani, međutim njega im je sinoć preuzeo Juventus pobedom nad Veronom (1:0), tako da će večeras morati da uzvrate istom merom kako bi se zasigurno vratili na tron.

Italijanskom velikanu takođe dobro ide i u Ligi šampiona gde je sakupio sedam bodova u uvodna tri kola i veliki je favorit za plasman u nokaut fazu gde će pokušati da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je dogurao do finala u kojem je poražen od Sitija.

Nosilac ekipe je kapiten Lautaro Martinez koji je jedan od najboljih igrača u Evropi, postigao je čak 11 pogodaka u Seriji A, a na visokom nivou igra i njegov ''partner u zločinu'' Markus Tiram koji je tri puta tresao mrežu, a uz to je podelio i pet asistencija.

Na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima domaćin je ostvario četiri pobede uz remi, a može se reći da se raspucao jer je na tih pet susreta postigao 12 pogodaka.

Kao što smo već rekli Roma je odnela tri boda iz Milana prošle sezone, ali Inter je uzvratio na ''Olimpiku'' slavivši sa 2:0, a zanimljivo je da je drugi gol na tom meču postigao upravo Lukaku.

Izostanak ključnih igrača je prevelik udarac za vučicu i zbog toga tipujemo jedinicu na neroazure.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić