SPORTING JURI PETU UZASTOPNU POBEDU: ''Boginja provincije'' je takođe u sjajnom ritmu

V.M.

05. 10. 2023. u 08:00

U okviru grupe ''D'' Lige Evrope, Sporting će od 18.45 dočekati Atalantu.

СПОРТИНГ ЈУРИ ПЕТУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ: Богиња провинције је такође у сјајном ритму

Profimedia

Oba tima su pobedama otvorili grupnu fazu, Sporting je posle preokreta savladao Šturm u Gracu (1:2), dok je sa druge strane Atalanta bez većih problema savladala Rakov rezultatom 2:0. Uz to današnji rivali su u odličnim formama u domaćim prvenstvima, tako da nas očekuje jedan veoma zanimljiv meč.

Domaćin je prošlu sezonu započeo u Ligi šampiona, ali je zauzeo treće mesto u svojoj grupi, pa se ''spustio'' u Ligu Evrope gde je imao određenog uspeha. Izbacio je Midtjiland i Arsenal, ali je nakon toga u četvrtfinalu poklekao protiv Juventusa.

Ove godine ''lavovi'' kreću iz grupne faze koju su otvorili pomenutom pobedom nad Šturmom, a pored toga igraju sjajno u portugalskom šampionatu gde su neporaženi nakon sedam kola (šest pobeda uz remi) i zauzimaju prvo mesto na tabeli.

Sporting je proteklog vikenda uz dosta problema savladao Farense, iako je većinu meča igrao sa igračem više pobedu je obezbedio tek u samoj završnici meča kada je Gekereš bio precizan sa bele tačke (3:2).

To je četi Rubena Amorima bio četvrti uzastopni trijumf u svim takmičenjima tako da u sjajnom ritmu dočekuju večerašnjeg rivala koji će im predstavljati najteži izazov ove sezone.

Atalanta je takođe morala da se zadovolji mestom u Ligi Evrope nakon što je prošle sezone zauzela petu poziciju u Seriji A.

Posle nešto slabijeg starta kampanje, ''boginja provincije'' je uhvatila zalet upravo pobedom nad Rakovom golovima De Ketelara i Edersona, a zatim su i usledili trijumfi nad Kaljarijem, odnosno Veronom, da bi niz bio prekinut proteklog vikenda u remiju sa Juventusom.

Iako smo navikli da gledamo Atalantu kako igra napadački fudbal sa dosta golova, to nije slučaj u poslednje vreme jer nije primila pogodak na pomenute četiri utakmice, a postigla ih je ''samo'' pet.

U redovima domaćina večeras neće biti Koatesa, dok će kod gosta meč sigurno propustiti Ture i Vorlicki, a pod znakom pitanja su De Ketelar i Skamaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)