TSC SVETI ČUKU? Olimpijakos gostuje u Bačkoj Topoli, Pirejcima pobeda imperativ

O. M.

05. 10. 2023. u 14:25 >> 14:25

JEDAN od mečeva kojim se otvara drugo kolo Lige Evrope igra se u Bačkoj Topoli, gde domaći TSC dočekuje grčkog predstavnika Olimpijakos. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta.

ТСЦ СВЕТИ ЧУКУ? Олимпијакос гостује у Бачкој Тополи, Пирејцима победа императив

Tanjug/AP

TSC nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona gde je kao viceprvak Srbije dobio priliku da se nađe preko kvalifikacija. Portugalska Braga bila je prejaka i sa dve pobede (3:0 i 4:1) otišla u elitu, a ekipu iz Bačke Topole poslala u drugo po snazi takmičenje pod okriljem UEFA.

Ni debi TSC-a u grupnoj fazi evrokupova nije prošao baš najbolje. Iako su poveli golom Stanića na stadionu London, na kraju su poraženi sa 3:1 od osvajača Lige konferencija Vest hema. U drugom kolu čeka ih nimalo lakši zadatak protiv grčkog predstavnika koji je u kvalifikacijama za Ligu Evrope već pokazao snagu protiv jednog srpskog predstavnika, kada je u oba meča plej-ofa savladao Čukarički.

Posle osam odigranih kola u Super ligi Srbije TSC se nalazi na drugom mestu na tabeli, sa 20 bodova, dva manje od prvoplasiranog Partizana. Zabeležili su šest pobeda i dva remija. Nerešeno su igrali u prvom kolu sa Partizanom i u prethodnom kolu kada su u 91. minutu primili gol od Mladosti kojim su Lučanci osvojili bod. Prethodno je Topolčane u vođstvo doveo Pantović u 28. minutu.

Olimpijakos je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, ali i pod pritiskom navijača koji žele da se u klupske vitrine vrati bar jedan trofej. Prošle godine AEK je osvojio duplu krunu, preotevši Olimpijakosu šampionske lovorike iz lige, dok Pirejci na slavlje u Kupu čekaju više od tri godine. 

Posle sedam odigranih kola ove sezone imaju šest pobeda i samo jedan remi, 1:1 u gostima protiv AEK-a. Ako se tome doda ukupna gol-razlika od 22:2, jasno je da je ekipa iz Pireja ubedljivo najefikasniji klub nacionalnog šampionata, kao i najbolja odbrana u ligi.

U Ligi Evrope ipak ne cvetaju ruže. Takmičenje je Olimpijakos otvorio porazom na svom terenu od Frajburga. Bilo je 3:2 za "orlove" koji su tri puta vodili, a Pirejci treći put nisu uspeli da uzvrate.

S obzirom na poraz u prvom kolu, Olimpijakos od TSC-a ima imperativ pobede ukoliko želi da ostane u konkurenciji sa nemačkom i engleskom ekipom za prolaz u nokaut fazu. S druge strane, TSC će juriti prve istorijske bodove u grupnoj fazi evrokupova, ali ne sme da srlja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)