RADONJIĆ I ILIĆ PRETE LACIJU: Torino predvođen srpskim dvojcem dolazi na Olimpiko po bodove

O. M.

27. 09. 2023. u 19:43 >> 19:43

FUDBALERI Torina gostuju Laciju u utakmici šestog kola italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na rimskom "Olimpiku".

РАДОЊИЋ И ИЛИЋ ПРЕТЕ ЛАЦИЈУ: Торино предвођен српским двојцем долази на Олимпико по бодове

FOTO: Tanjug/AP

Lacio je jedno od najvećih razočarenja ove sezone, ne samo u Seriji A nego u celoj Evropi. Ekipa Mauricija Sarija ostvarila je samo jednu pobedu i to na gostovanju šampionu Italije Napoliju, dok je poraze pretrpela od Lečea, Đenove i Juventusa.

U poslednjem kolu ostvarili su mršav remi protiv Monce, dok su istim rezultatom 1:1 startovali i u Ligi šampiona protiv Atletiko Madrida, u utakmici koju je svojim golom u zaustavnom vremenu obeležio čuvar mreže Lacija Ivan Provedel.

Bio je to treći uzastopni meč na Olimpiku koji nebeskoplavi nisu pobedili, a tako nešto nije im se desilo punih 19 godina. Navijači s razlogom strahuju da bi taj rekord mogao da bude oboren pošto Lacio nema pobedu nad Torinom u pet poslednjih susreta, a tri na Olimpiku.

Trenutno su 15. na tabeli Serije A sa samo četiri boda iz pet utakmica i gol-razlikom 5:8. To je najgori start Lacijala u Seriji A u poslednje tri decenije! 

Za Lacio ovo, dakle, neće biti nimalo lak zadatak, a čeka ih serija još težih mečeva jer sledi gostovanje Milanu, pa put u Glazgov na noge Seltiku u drugom kolu Lige šampiona, a onda dočekuju neugodni Sasuolo.

S druge strane, Torino je ušao u seriju dobrih rezultata, a među najzaslužnijim za to je srpski reprezentativni dvojac Nemanja Radonjić - Ivan Ilić. 

Radonjić je postigao tri gola u pobedama protiv Đenove i Salernitane. "Grifone" je matirao u četvrtom minutu nadoknade na asistenciju Ilića, dok je Salernitani presudio dva puta, nakon početnog vođstva u koje je "bikove" uveo Buonđorno.

Ilić je pored asistencije reprezentativnom drugu upisao i onu Duvanu Zapati za izjednačujući gol protiv Rome u prošlom kolu, tako da se može reći da je svojim dodavanjima doneo Torinu tri boda (dva protiv Đenove i jedan protiv Rome).

Bikovi su sa poslednjih osam gostovanja u Seriji A doneli čak 19 bodova. U tom periodu izgubili su samo od Milana i odigrali 1:1 protiv Sasuola.

Poslednji susret Lacija i Torina u Rimu ovog proleća završen je minimalnom pobedom "bikova", a jedini pogodak na meču postigao je Ivan Ilić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)