HOLANDIJA I GRČKA ZA DRUGO MESTO: Francuzi već odmakli na čelu grupe B

O. M.

07. 09. 2023. u 09:56

REPREZENTACIJA Holandije dočekuje Grčku u petoj rundi grupe B kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine. Utakmica se igra na "Filips stadionu" u Ajndhovenu od 20 časova i 45 minuta.

ХОЛАНДИЈА И ГРЧКА ЗА ДРУГО МЕСТО: Французи већ одмакли на челу групе Б

EPA

"Oranje" je do sada odigralo samo dve utakmice. U prvom kolu su izabranici Ronalda Kumana doživeli katastrofu od Francuske. Bilo je 4:0 za galske petlove na stadionu Francuska. Tri dana kasnije, Holanđani su se samo delimično iskupili pobedom od 3:0 nad slabašnim Gibraltarom na De Kajpu, a naredni "prozor" kvalifikacija, Holandija je propustila zbog učešća na finalnom turniru Lige nacija gde takođe nije blistala, iako se turnir igrao u Holandiji. 

Izgubila je posle produžetaka od Hrvatske sa 2:4, a i do produžetaka je stigla golom Langa u šestom minutu nadoknade izgubljenog vremena. Zatim je u utakmici za treće mesto bolja od Holandije bila Italija i pobedila sa 3:2 u Enšedeu.

Holandija sada zaostaje devet bodova za liderom grupe Francuskom koja, doduše, ima dve utakmice više. Ali ispred nje je i današnji protivnik Grčka pa bi sve osim pobede bila katastrofa za izabranike Ronalda Kumana, a možda bi takav ishod označio i kraj njegovog drugog mandata na klupi "oranja".

Grčka je u dosadašnjem delu takmičenja pobedila Gibraltar i Republiku Irsku, ali je izgubila od Francuske. Imaju šest bodova posle tri utakmice, što nije odličan bilans, ali će ova utakmica protiv Holandije biti ključna. Grke je preporodio Urugvajac Gustavo Pojet otkad je u februaru prošle godine preuzeo selektorsku palicu od Holanđanina Džona van t' Šipa.

Francuska će verovatno osvojiti prvo mesto u ovoj grupi, a Grčka i Holandija će se boriti za drugo, dok su Gibraltar i Republika Irska autsajderi. Dobra stvar za Holandiju i Grčku je što su obe ove reprezentacije preko Lige nacija obezbedile učešće u baražu ako ne izbore direktan plasman na EURO.

Šampion Evrope iz 2004. nije uspeo da se plasira na prethodna dva finalna turnira, dok je Holandija na prethodnom igrala osminu finala, a ni nje nije bilo u Francuskoj 2016. godine.

Biće ovo deseti međusobni susret Holandije i Grčke. Oranje ima mnogo više uspeha sa sedam pobeda, dok su Grci slavili samo jednom, ali to je bilo u poslednjem međusobnom susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2-4 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona