REALU PRIJA "BALAIDOS": Belingam već otplatio dobar deo od "stotke" koju su kraljevići isplatili za njega

O. M.

25. 08. 2023. u 15:33 >> 15:33

SELTA iz Viga na otvaranju trećeg kola španske La lige dočekuje Real Madrid. Utakmica je na programu u petak od 21.30 na stadionu Balaidos.

РЕАЛУ ПРИЈА БАЛАИДОС: Белингам већ отплатио добар део од стотке коју су краљевићи исплатили за њега

Foto: Profimedia

U poslednjem kolu španskog prvenstva, Selta je remizirala 1:1 na gostovanju Real Sosijedadu. Domaćin je poveo u 22. minutu utakmice preko Barenečee, ali je u četvrtom minutu nadoknade bod svojoj ekipi doneo Oskar Mingesa posle velike smušenosti celokupne odbrane baskijske ekipe.

Selta je u prvom kolu poražena od Osasune sa 2:0, dok je tokom pet pripremnih utakmica zabeležila četiri pobede i jedan poraz. Prošlu sezonu završili su na 13. poziciji na tabeli sa 43 osvojena boda, samo tri više od Valjadolida koji je ispao u niži rang takmičenja.

Selta se Sosijedadu suprotstavila bez povređenih Gonsala Pasijesije i Karlesa Pereza, a ova dvojica neće biti na raspolaganju Rafi Benitezu ni protiv Real Madrida. Iskusni stručnjak bio je zadovoljan bodom na "Anoeti" pa se može očekivati da će protiv "blankosa" izvesti istih 11 na teren "Balaidosa".

Real je u prethodnom kolu pobedio Almeriju u gostima sa 3:1. Iako su domaći poveli već u trećem minutu, Džud Belingem je samo šesnaest minuta kasnije izjednačio, a u 60. minutu na asistenciju Tonija Krosa preokrenuo rezultat u korist Reala. Konačan rezultat postavio je Vinisijus Žunior u 73. minutu, ovoga puta na asistenciju Belingema. Engleski fudbaler je i u prvom kolu u pobedi od 2:0 nad Bilbaom postigao gol za 1:0, tako da je već uveliko počeo da otplaćuje novac koji je Real isplatio Borusiji Dortmund za njega (stotinjak miliona evra).

Trener blankosa Karlo Ančeloti ni na ovom meču neće moći da računa na Danija Sebalosa, Ferlana Mendija, Edera Militaa i turskog vunderkinda Ardu Gulera. Tibo Kurtoa je odsutan na duže vreme, a konačno će njegovo mesto među stativama zauzeti Kepa Arizabalaga koji je baš zbog toga i stigao iz Čelsija, ali protiv Almerije nije imao pravo nastupa pa je u tom meču, baš kao i protiv Atletiko Bilbaa, mrežu čuvao Ukrajinac Lunjin.

U startnih 11 ne treba očekivati Tonija Krosa i Luku Modrića, a verovatno se u tim vraća Kamavinga, dok će legendarni duo vezista meč početi sa klupe.

Real je slavio u šest poslednjih međusobnih susreta protiv Selte, koja je poslednji put kraljevićima uzela bod 2020. godine kada je baš za taj jedan poen opstala u Primeri, a poslednju pobedu na Balaidosu ostvarila je pre skoro deceniju, u maju 2014. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 2,13) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)