GRADSKI DERBI U PRESTONICI: Čelsi impresionirao na otvaranju sezone

V.M.

20. 08. 2023. u 08:55

U okviru drugog kola engleske Premijer lige od 15 časova ćemo gledati gradski derbi u Londonu kada Vest Hem ugosti Čelsi.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ПРЕСТОНИЦИ: Челси импресионирао на отварању сезоне

Foto Profimedia

Oba tima su na otvaranju prvenstva osvojila po bod, ali su pružili dosta različite partije. Za domaćina se može reći da se provukao na ''Vitalitiju'' protiv Bornmuta koji je kontorolisao igru tokom većeg dela utakmica ali to nije uspeo da pretvori u tri boda (1:1). Što se tiče Čelsija, on je pred svojim navijačima na debiju Maurisija Poketina apsolutno nadigrao Klopov Liverpul i samo ga je slaba realziacija koštala osvajanja čitavog plena na ''Stamford bridžu'' (1:1).

Vest Hem je preko leta ostao bez svog najboljeg igrača, kapitena, Deklana Rajsa i to se videlo na terenu pre sedam dana. Pogodak Džaroda Bouena u 51. minutu doveo je pobednike Lige konferencije Evrope u prednost, ali je Bornmut došao do zasluženog izjednačenja osam minuta pre kraja utakmice preko Dominika Solankea. 

Menadžer Mojes je posle meča izjavio da je njegova ekipa sama prizvala pritisak Bornmuta, da su se nesvesno povukli i da je to bio glavni razlog za primljeni pogodak, a takva taktika može se pokazati kao fatalna protiv današnjeg rivala.

Dobra vest za škotskog menadžera je što će danas na raspolganju imati engleskog reprezntativca Džejmsa Vorda Prauza koji je iz Sautemptona doveden za 30 miliona funti i uz Edsona Alvareza (novopridošlica iz Ajaksa) trebao bi da čini osovinu veznog reda.

Sa druge strane, Čelsi je nakon slabog početka protiv Liverpula i primljenog gola u 17. minutu (Luis Dijaz) potpuno nadigrao Liverpul. ''Plavci'' su izjednačili preko Disasija krajem prvog dela igre, a da su Džekson i Čilvel bili bolji u realizaciji nakon toga mogli su i do čitavog plena. Poketinova četa je imala čak 65% lopte u svom posedu i navijači su veoma zadovoljni nastupom svojih miljenika i očekuju velike stvari pod palicom argentinskog menadžera.

Na dva međusobna duela prošle sezone, Čelsi je slavio na ''Stamford bridžu'' sa 2:1, dok je na ''Olimpijskom stadionu'' viđena podela bodova, 1:1.

Vest Hem nema problema za izostancima i Mojes će imati čitav roster na raspolaganju, dok će sa druge strane izostati Fofana, Nkunku, Čaloba, Badijašil i kapiten Ris Džejms koji je zaradio novu povredu. Ipak, ekipu su početkom nedelje pojačali Kajsedo (najskuplje pojačanje u istoriji Premijer lige) i Lavija, te se očekuje da Poketino promeša karte u odnosu na duel sa Liverpulom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!