"PLEMIĆI" NA KORAK OD ISTORIJE: Zrinjski igra napadački fudbal

O. M.

17. 08. 2023. u 11:16

ISLANDSKI Brejdablik dočekuje šampiona Bosne i Hercegovine Zrinjski u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Mostarci iz prvog duela nose velikih 6:2 i na korak su od plasmana u plej-of drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

ПЛЕМИЋИ НА КОРАК ОД ИСТОРИЈЕ: Зрињски игра нападачки фудбал

Foto: Profimedia

To bi im garantovalo plasman bar u grupnu fazu Lige konferencija, čime bi "plemići" postali prvi klub iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi bilo kog evropskog takmičenja u istoriji.

Brejdablik je od kraja juna do sredine jula imao seriju dobrih rezultata koja mu je donela pobedu na preliminarnom turniru za kvalifikacije Lige šampiona, a zatim i trijumf nad irskim prvakom Šamrokom u dvomeču prvog kola. Istovremeno su dobro igrali i u islandskom šampionatu, a jedini kiks je bio eliminacija iz domaćeg kupa od Akurejrija na penale.

Ali čim su došli ozbiljniji protivnici, u vidu Kopenhagena koji je odneo dvostruku pobedu (2:0 i 6:3), kriza rezultata se prenela i na domaći šampionat, pa su zeleni pali na treće mesto domaćeg šampionata.

Zrinjski je kvalifikacije počeo u Ligi šampiona gde je u prvom kolu izbacio jermensku ekipu Urartu, a zatim je eliminisan od Slovana iz Bratislave. Na svom stadionu u Mostaru izgubili su 1:0, a potom u revanšu remizirali 2:2. To ih je dovelo do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope gde su deklasirali Brejdablik.

Zrinjski je od početka sezone pokazao veoma ofanzivnu igru, što radi posao protiv taktički nepotkovanih poluamatera sa severa Kontinenta, ali ozbiljnije ekipe i te kako znaju da kazne prazninu koja ostaje u odbrani plemića kada svi krenu u napad. 

Mostarci su zbog serije dobrih rezultata u Evropi otkazali dve utakmice domaćeg šampionata, protiv Tuzla sitija i Posušja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)