ČUKARIČKI DOBIJA PROTIVNIKA: Olimpijakos u Belgiji brani "minimalac" iz Pireja

O. M.

17. 08. 2023. u 10:21

U revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope belgijski Genk će dočekati grčki Olimpijakos. Utakmica je na programu u četvrtak od 20 časova na stadionu Čegeka arena. Prvi meč u Pireju završen je pobedom crveno-belih od 1:0 golom Fortunisa u prvom minutu.

ЧУКАРИЧКИ ДОБИЈА ПРОТИВНИКА: Олимпијакос у Белгији брани минималац из Пиреја

Foto: Profimedia

Pobednik ovog duela igraće u plej-ofu sa srpskim predstavnikom Čukaričkim.

U trećem kolu Jupiler Pro lige Genk je u gostima pobedio Serkl Briž sa 1:0 i to autogolom Varlesona. "Štrumfovi" su u u prva dva kola ostvarili pobedu i poraz pa su trenutno peti na tabeli sa šest bodova. 

U kvalifikacije za Ligu Evrope ušli su posle eliminacije iz Lige šampiona u čijim kvalifikacijama su poraženi od Serveta. U Švajcarskoj je bilo 1:1, a u Belgiji 2:2, pa su izvođeni penali u kojima je Servet bio spretniji u penal-seriji. Genk je Ligu šampiona izborio osvajanjem drugog mesta prošle sezone u Jupiler Pro ligi, mada bi bliže istini bilo napisati da je izgubio prvo mesto, u šokantnoj završnici belgijskog šampionata ovog proleća.

U pripremnom periodu odigrali su šest prijateljskih utakmica i ostvarili tri pobede, dva remija i jedan poraz. 

Dvojac Genka Matias Galarza i Majk Tresor propustili su meč protiv Serkl Briža zbog povreda zadobijenih u prvoj utakmici pa su pod velikim znakom pitanja i za revanš protiv Grka. Joris Kajembe se oporavio od svoje povrede na istom meču i zaigrao je za vikend na svojoj poziciji levog beka. 

Grčko prvenstvo još uvek nije počelo, Olimpijakos će ga otvoriti narednog vikenda utakmicom protiv Pansereikosa, pa je prva utakmica u Pireju bila ujedno i prva takmičarska za Olimpijakos u novoj sezoni. 

U pripremnom periodu odigrali su pet prijateljskih utakmica uz dve pobede, dva remija i jedan poraz. Zanimljivo je da im je protivnik u tom periodu bio protivnik našeg Partizana Sabah, koji je izborio 1:1.

Olimpijakos će verovatno u ovom meču nastupiti sa istih 11 koje je trener Martinez izveo u prvoj utakmici. Novo pojačanje Džekson Perozo biće jedan od ključnih faktora tima ove sezone, ali je malo verovatno da će reprezentativac Ekvadora biti u sastavu za ovaj meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)