ĐURGARDEN U PADU FORME: Švajcarci su to iskoristili u prvoj utakmici, sledi revanš u Lucernu

O. M.

03. 08. 2023. u 11:48

LUCERN dočekuje ekipu Đurgardena u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Švajcarski tim će ugostiti Šveđane na svojoj Svispor areni u Lucern od 20 časova i 45 minuta.

ЂУРГАРДЕН У ПАДУ ФОРМЕ: Швајцарци су то искористили у првој утакмици, следи реванш у Луцерну

Foto Profimedia

Na otvaranju nove sezone švajcarske Superlige, Lucern je potpuno neočekivano odigrao nerešeno bez golova protiv Vintertura na gostovanju. Ipak, brzo su se vratili na pobednički kolosek sa dva trijumfa u samo nekoliko dana.

Oni su u četvrtak, u prvom meču pobedili Đurgarden u Stokholmu sa 2:1. Uprkos tome što su domaći poveli već u 5. minutu meča, Lucern je golovima Kemala Ademija i Jakuba Kadaka uspeo da preokrene utakmicu i stekne kapitalnu prednost za revanš pred svojim navijačima.

Za vikend su obezbedili trijumf protiv Lozana Ušija od 2:1 u prilično izjednačenoj utakmici gde je pitanje pobednika rešeno na samom kraju meča.

S druge strane, Đurgarden ove sezone igra prilično solidno u švedskoj Alsvenskan ligi. Trenutno su na četvrtom mestu na tabeli sa 33 osvojena boda iz 18 odigranih utakmica i zaostaju šest bodova za liderom Elfsborgom.

Uprkos dobroj formi, izgubili su dve od poslednje tri utakmice u svim takmičenjima. Prvo su u prvenstvu izgubili od Elfsborga na svom stadionu sa ubedljivih 4:0, a potom je usledio pomenuti poraz od Lucerna u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

U prošlom kolu pobedili su sa 1:0 na gostovanju Mjalbiju, iako je Kim Bergstrand izostavio nekoliko ključnih igrača iz startne postave, želeći da ih odmori za predstojeći meč u Švajcarskoj.

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,14)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)