DRUGI UZASTOPNI DERBI ZA "MAJSTORA S MORA": Da li je ovo konačno Hajdukova godina?

O. M.

30. 07. 2023. u 14:15

SPLITSKI Hajduk dočekuje Rijeku u Jadranskom derbiju, poslednjoj utakmici drugog kola Hrvatske nogometne lige. Utakmica će biti odigrana na Poljudu s početkom u 21.05.

ДРУГИ УЗАСТОПНИ ДЕРБИ ЗА МАЈСТОРА С МОРА: Да ли је ово коначно Хајдукова година?

Foto: Profimedia

"Bili" su u prelaznom roku ostali bez nekoliko važnih šrafova, ali je oko prve zvezde tima Marka Livaje počeo da se stvara novi tim. Da stvari idu dobro za "majstora s mora" pokazalo je prvo kolo u kome je savladan večiti rival Dinamo, usred Zagreba. Bila je to svojevrsna osveta za poraz od istog rivala u Superkupu u kome je Hajduk igrao bez Livaje, kreatora preokreta u prvenstvenom susretu.

Ovaj neočekivani ali zasluženi trijumf uticao je na buđenje Torcide koja će do punog kapaciteta ispuniti Poljud - Hajduk je još pre dva dana objavio da su sve ulaznice rasprodate za Jadranski derbi.

Rijeka u derbi ulazi osokoljena dobrim rezultatima u prve dve utakmice. U Ligi konferencija Rijeka je gostovala u Južnoj srpskoj pokrajini gde je sa 1:0 savladala predstavnika Lige nepriznate države Kosovo, Dukađini. PRvenstvo Hrvatske otvorila je pobedom od čak 4:0 nad Rudešom. 

Iako je dobio suspenziju od čak pet prvenstvenih kola, trener Ivan Leko će ipak predvoditi Hajduk u velikom derbiju u koji Rijeka ulazi posle odličnog evropskog rezultata u Prištini u pobedi nad Dukađinijem od 1:0.

Rijeka je značajno promenila tim pred novu sezonu, ali hrvatski mediji ističu da je najjače pojačanje to što je na klupi ostao bosanski, tačnije hercegovački, stručnjak Sergej Jakirović.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!