BORJAN DEBITUJE ZA NOVI KLUB? ''Nebeskoplavi'' započinju svoj pohod ka Ligi šampiona

V.M.

12. 07. 2023. u 14:18 >> 14:19

U prvom kolu svoj put ka plasmanu u Ligu šampiona započeće Slovan iz Bratislave i novopečeni šampiona Luksemburga, Esprenaž.

БОРЈАН ДЕБИТУЈЕ ЗА НОВИ КЛУБ? Небескоплави започињу свој поход ка Лиги шампиона

Foto: Profimedia

I dalje proslavljajući svoju prvu titulu prvaka Luksemburga u istoriji, gostujući tim će pokušati da prenese igre iz prošle sezone u svoj prvi meč u kvalfikacijama za najelitnije evropsko takmičenje u istoriji kluba. Sa druge strane, Slovan je takođe imao uspešnu sezonu u kojoj je osvojio rekordni peti uzastopni naslov prvaka Slovačke.

Četa  Vladimira Vajsa završila je regularni deo sezone na drugom mestu, ali je podigla igre u plej-ofu slovačkog prvenstva i na kraju u jako zanimljvoj trci osvojila titulu sa dva boda prednosti u odnosu na Dunajsku Stredu.

''Nebeskoplavi'' su imali takođe dosta dobru kampanju u Evropi u kojoj su dogurali do osmine finala Lige u konferencija u kojoj je nakon izvođena penala bolji od njih bio eventualni polufinalista, Bazel.

Slovan iz Bratislave se nalazi u veoma dobroj formi nakon impresivne predsezone, gde su pobedili u svakoj od četiri prijateljske utakmice, uključujući i trijum od 4-1 nad Rapidom iz Bukurešta pre sedam dana.

Veliko pojačanje domaći tim doveo je iz našeg šampiona Crvene zvezde koja mu je do kraja sezone pozajmila dugodogišnjeg kapitena, Milana Borjana.

Što se tiče gosta, on se prošle sezone upisao u istoriju osvojivši prvu titulu prvaka Luksemburga u istoriji kluba. Pobedio je u 24 od 31. prvenstvene utakmice uz šest remija i samo jednim porazom. Sakupio je impresivnih 78 bodova i završio na vrhu tabele sa sedam poena prednosti u odnosu na Progres Niderkorn.

Esperanž je prošle sezone postigao neverovatna 102 gola u prvenstvu Luksemburga i pokušaće da tu napadačku formu prenese na evropska takmičenja. 

Paskal Karzaniga je arhitekta ove ekipe i sjajni menadžer je najavio da njegova ekipa neće stati, već će ove sezone pokušati da ostvari nove uspehe.

Što se tiče izostanaka, jedini je pod znakom pitanja Milan Borjan koji je na Gold kupu nastupajući za Kanadu doživeo povredu i još se ne zna da li će biti spreman za večerašnji susret.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije