HODŽSON JE PREPORODIO "ORLOVE": Pobeda u "malom londonskom derbiju" donosi siguran opstanak Palasu

O. M.

29. 04. 2023. u 09:35

KRISTAL PALAS dočekuje Vest hem u 34. kolu engleske Premijer lige.

ХОЏСОН ЈЕ ПРЕПОРОДИО ОРЛОВЕ: Победа у малом лондонском дербију доноси сигуран опстанак Паласу

FOTO: Profimedija

Ovaj "mali londonski derbi" važniji je gostima koji su samo tri mesta iznad zone ispadanja, ali ne bi bilo svejedno ni "orlovima" ako izgube ovaj meč jer bi se "čekićari" u tom sučaju bodovno izjednačili s njima i to uz utakmicu manje koju imaju. S druge strane, pobeda bi verovatno značila i opstanak.

Palas je 12. sa 37 bodova iz 33 utakmice, a Vest hem 14. sa 34 iz 32 odigrana meča. Obe ekipe su poražene u prethodnoj rundi. Palas na gostovanju Vulverhemptonu sa 2:0, a Vest hem kod kuće od Liverpula sa 2:1.

Poraz od Vulvsa bio je prvi Palasov otkad je Patrika Vijeru na menadžerskoj poziciji zamenio legendarni Roj Hodžson. Stari lisac iz Krojdona je preporodio ekipu koja je od njegovog dolaska osvojila deset bodova na prve četiri utakmice, dva više nego pod palicom Vijere u 14 utakmica od mundijalske pauze do smene.

Prva od tri pobede pod hodžsonovim vođstvom bila je 2:1 protiv Lestera prvog aprila i to je jedini trijumf "orlova" na Selhurst parku od naastavka sezone.

Poslednja dva susreta Palasa i Vest hema završena su pobedama gostiju, 2:1 je bilo za "orlove" u prvom delu ove sezone a 3:2 za "čekićare" prošle godine (zanimljivo, i pretprošle) na Selhurst parku. U tom periodu dva puta je bilo nerešeno tako da je poslednja pobeda domaćina u njoihovim duelima viđena još krajem 2019. godine kada je Palas slavio na svom terenu sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)