SUDAR TITANA NA ''OLIMPIKU'': ''Rosoneri'' bi da iskoriste povrede koje sputavaju ''vučicu''

V.M.

29. 04. 2023. u 11:19 >> 11:19

ROMA dočekuje Milan u apsolutnom derbiju 32. kola Serije A.

СУДАР ТИТАНА НА ОЛИМПИКУ: Росонери би да искористе повреде које спутавају вучицу

FOTO: Tanjug/AP

Obračun ekipa koje se bore za plasman u Ligu šampiona. Jednaki su po broju bodova (56) i gol-razlici (+14), ali Milan je četvrti jer je postigao više golova (51 naspram 43), za vratom im diše Inter koji ima dva poena manje, a šansu iz prikrajka vreba i Atalanta koja zaostaje četiri boda za današnjim rivalima.

Nakon što je vezala tri uzastopna trijumfa u prvenstvu (Sampdorija, Torino, Udineze) i plasirala se u polufinale Lige Evrope posle preokreta protiv Fejenorda (0:1,4:1) Roma je doživela poraz od Atalante u Bergamu (3:1) i tako smanjila svoje šanse da se nađe u Ligi šampiona iduće sezone. 

Domaćin će se osloniti na dobre igre kod kuće u završnici prvenstva. U 2023. ''vučica'' je na osam utakmica kao domaćin sačuvala mrežu čak sedam puta (što je najbolji takav rekord u ligama petice), a uz to pobedila je i Sampdoriju i Udineze sa po 3-0 u poslednje dve utakmice Serije A na stadionu ''Olimpiko''.

''Đalorose'' muče izostanci igrača zbog povreda. Odustni su sigurno Smoling, Ljorente, Karsdorp i Vajnladum koji su bitni šrafovi u ekipi Žozea Morinja, a moguć je i izostanak najboljeg igrača ekipe Paola Dibale. Dovoljno o situaciji govori to što je nakon poraza protiv Atalante ''gospodin posebni'' pozvao legende kluba Totija i Aldaira da zaigraju protiv Milana za vikend.

Sa druge strane, ''rosoneri'' hvataju zalet u pravom trenutku. Nakon što su izbacili Napoli u četvrtfinalu Lige šampiona i tako zakazali ''Derbi dela Madonina'' u polufinalu, savladali su posrnuli Leće sa 2:0 na ''San siru'' golovima prošlogodišnjeg MVP-a lige, Rafaela Leaa. 

Stefano Pioli je razmrdao svoje izabranike i samo mu preostaje da prekine slabe igre na gostovanjima svojih izabranika. Milan je pretrpeo četiri poraza na poslednjih sedam gostovanja u Seriji A.

Za razliku od svog suparnika, italijanski stručnjak nema većih problema sa izostancima i jedino neće moći da računa na Pobegu i Ibrahimovića koji i kadasu zdravi nisu standardni u njegovoj ekipi.

Tradicija međusobnih duela je na strani Milana koji je na poslednjih šest susreta protiv Rome upisao četiri pobede, a viđena su i dva remija (uključujući onaj iz prve polusezone kada je na ''San siru'' bilo 2:2). 

Nakon što su pobedili ''đalorose'' u poslednja dva navrata u večnom gradu, ''rosoneri'' jure het-trik trijumfa na ''Olimpiku'', prvi od 1990. godine.

Očekujemo veoma zanimljivu utakmicu, sličnu onoj iz prvog dela sezona i verujemo da će kao i u njoj oba tima postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,02)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024