"BIKOVI" BEZ MOTIVA: Boginja juri Ligu šampiona

O. M.

29. 04. 2023. u 12:03 >> 12:03

FUDBALERI Atalante gostuju Torinu u utakmici 32. kola italijanske Serije A.

БИКОВИ БЕЗ МОТИВА: Богиња јури Лигу шампиона

FOTO: EPA

"Boginja provincije" pala je, posle vraćanja 15 bodova Juventusu, na sedmo mesto na tabeli, ali još uvek ima šanse da se izbori za mesto u Ligi šampiona. Četvrtoplasirani Milan beži samo četiri boda, isti zaostatak je i za petoplasiranom Romom, dok Inter na šestom mestu ima samo dva boda više. Sve tri ove ekipe, kao i trećeplasirani Juvents koji je teoretski još u dometu, biju bitke na dva ili na tri fronta, pa nije isključeno da zbog zgusnutih rasporeda neko od njih napravi poneki kiks u preostalih sedam kola prvenstva. 

Ovo se posebno odnosi na Inter koga očekuje i polufinale Lige šampiona sa Milanom i finale Kupa Italije protiv Fiorentine. Juventus i Roma igraju polufinale Lige Evrope protiv Sevilje i Leverkuzena pa ih možda očekuje i međusobno finale. 

Ovome treba dodati i solidnu formu ekipe Đan Pjera Gasperinija koja je ostvarila tri pobede na poslednjih pet utakmica, uključujući i trijumf od 3:1 nad Romom pre pet dana. Da nije bilo onog kiksa protiv Bolonje na domaćem terenu sada bi "boginja" bila u još boljoj situaciji.

Torino s druge strane, nema nikakvih briga. Sedam kola pre kraja "bikovi" su na bezbednih plus 16 bodova od zone ispadanja i na deset bodova zaostatka za Atalantom. Jedini motiv koji četa Ivana Jurića može da ima je da pokušaju da izbore bolji plasman na kraju sezone nego na kraju prethodne koju su završili kao deseti. Teoretski istina mogu i do sedme pozicije, koju su zauzeli 2019. godine, time i do Lige konferencija, ali to je malo verovatno.

Torino je u poslednje tri utakmice kod kuće osvojio samo jedan bod, protiv Salernitane ga je jedva izvukao pošto je od devetog minuta gubio sa 1:0, dok je doživeo poraze od Rome (0:1) i Napolija (0:4). Na strani je bio bolji u prethodnom periodu, prošle nedelje je golom srpskog reprezentativca Ivana Ilića ostvario minimalnu pobedu na gostovanju Laciju. Pre toga, u martu je igrao nerešeno sa Sasuolom (1:1) i pobedio leće sa 2:0.

Atalanta je u Bergamu pobedila sa 3:1 u prvom susretu sezone, zahvaljujući het-triku Holanđanina Kopmejnersa, dok je jedini gol za "bikove" postigao Hrvat Nikola Vlašić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)