"RUDARI" PREPUŠTAJU "FENJER" "STAROJ DAMI"? Derbi začelja Bundeslige igra se na "Aufšalke areni"

O. M.

14. 04. 2023. u 13:04 >> 13:05

ŠALKE 04 dočekuje berlinsku Hertu u utakmici koja će možda odlučiti koja od ove dve ekipe će naredne godine sigurno u cvajtu, mada ni drugoj strani pobeda neće garantovati opstanak u Bundesligi.

РУДАРИ ПРЕПУШТАЈУ ФЕЊЕР СТАРОЈ ДАМИ? Дерби зачеља Бундеслиге игра се на Ауфшалке арени

FOTO: EPA

Derbi začelja 28. kola i cele sezone u Bundesligi odigraće se ovog petka na "Aufšalke areni".

Šalke ulazi u ovu utakmicu u nešto boljoj formi, pošto je u poslednjih pet kola osvojio isto toliko bodova. Posle dve pobede, prve još od novembra prošle godine, vezao je dva remija, pa isto toliko poraza. Proteklog vikenda izgubili su "rudari" 0:2 na gostovanju Hofenhajmu, a osam dana ranije 0:3 kod kuće od Leverkuzena.

Herta je u nedelju poražena u Berlinu 0:1 od Lajpciga i to je bila peta utakmica u Bundesligi bez pobede, koju navijači "stare dame" čekaju od februara kada je na "Olimpijskom stadionu" savladan Augsburg. Tu se naravno ne računa trijumf nad četvrtoligašem Berlinerom u prijateljskom susretu (5:1), a i tu su izabranici Sandra Švarca uspeli da izgube drugo poluvreme.

Herta je prošle godine uspela da izbegne selidbu u Cvajtu tek posle baraža sa Hamburgerom i to tako što je u prvoj utakmici poražena u Berlinu sa 1:0, a zatim u Hamburgu pobedila sa 2:0. To je bilo traumatično iskustvo za navijače oba kluba, pa će Berlinci učiniti sve da opstanak obezbede direktnim putem.

Trenutno je na toj bezbednoj 15. poziciji Bohum, ekipa koja je veći deo sezone provela u zoni ispadanja, ali se nedavnim iznenađujućim pobedama nad Lajpcigom kod kuće i Kelnom na strani, kao i ništa manje neočekivanim remijem na gostovanju Ajntrahtu, podigla "iznad crte".

Malo je sve to pokvario poraz od Štutgarta, ekipe koja se na tabeli sada nalazi upravo između Bohuma i Herte, na toj poziciji koja vodi u baraž. "Švabe" imaju samo bod više od Berlinaca, i dva više od ekipe iz Gelzenkirhena, a pošto u subotu dočekuju Dortmund u okršaju u kome su potpuni autsajderi, nije isključeno da rotiraju mesta sa pobednikom večerašnje utakmice ili Hertom, ako se ovaj derbi začelja završi nerešeno.

U prvom delu sezone Herta je pobedila Šalke sa 2:1, golovima Tusara i Kange, dok je jedini gol za "rudare" postigao Mole. Šalke je poslednji put savladao Hertu u avgustu 2019. godine, kada je u Gelzenkirhenu bilo 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna