KREMONEZE NIJE VIŠE POSLEDNJI: Mogu li "crveno-sivi" bar do baraža, kako Empoli drži ključ borbe za opstanak?

O. M.

14. 04. 2023. u 08:48

EMPOLI gostuje Kremonezeu u 30. kolu italijanske Serije A.

КРЕМОНЕЗЕ НИЈЕ ВИШЕ ПОСЛЕДЊИ: Могу ли црвено-сиви бар до баража, како Емполи држи кључ борбе за опстанак?

Profimedia

Gosti su proteklog vikenda iznenađujuće osvojili bod u utakmici bez golova protiv Milana na San Siru, čime su začinili  prethodnu pobedu nad Lećeom i definitivno potvrdili izlazak iz krize koja je trajala od kraja januara kada su napravili prvi podvig na "San siru", savladavši Inter sa 1:0.

Empoli je sada 14, sa 32 boda, više nego solidnih deset više od Verone koja na 18. mestu strepi jer ta pozicija vodi je u baraž za ostanak u Seriji A.

A domaći tim je u 29. kolu pobedom nad Sampdorijom u Đenovi prepustio ekipi Dejana Stankovića poslednje mesto na tabeli pa sada i "violine" gledaju ka tom 18. mestu, koje za njih znači slamku spasa. Samo šest bodova deli tim iz Kremone od Verone, devet kola pre kraja. Bodove nade doneo je Leonardo Sernikola u petom minutu zaustavnog vremena trećim golom u mreži Ravalje. Prethodno su pogađali i Paolo Giljone i Luka Lokošvili, dok su golove za Sampdoriju postigli Leris i Lamers.

Na prvi pogled zapanjujuće zvuči podatak da je pobeda u Đenovi bila prva Kremonezeova na strani u Seriji A od marta 1996. godine, ali ne i kada se zna da je ta 1995/96 bila poslednja sezona "sivo-crvenih" u elitnom razredu italijanskog fudbala do ove aktuelne.

U prvom delu sezone, Empoli je u novembru na stadionu Karlo Kastelani pobedio sa 2:0. Nikolo Kambijagi je doveo Empoli u vođstvo u 46. minutu, a Fabiano Parisi je potvrdio pobedu i osvajanje tri boda u 88. minutu.

Bio je to prvi duel ovih ekipa u okviru Serije A, a nisu se baš mnogo susretali ni u Seriji B gde imaju samo osam susreta. Jednom su igrali i u Kupu i tada je Kremoneze zabeležio jedinu pobedu u međusobnim susretima, 2019. godine. Pre dve godine igrali su poslednji put u Kremoni, u okviru Serije B i bilo je 2:2. Tada je Empoli izborio plasman u Seriju A na koji je Kremoneze čekao još jednu sezonu.

Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola, a u sklopu njih Empoli treba da igra sa sve tri ekipe sa dna tabele, pošto su mu osim ovog ostali i dueli sa Veronom i Sampdorijom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!