"MUNJAMA" OČAJNIČKI TREBA POBEDA: Rajo "posti" osam kola, ali Osasuna retko gubi ove godine

O. M.

14. 04. 2023. u 09:05

RAJO VALjEKANO dočekuje Osasunu ovog petka u 29. kolu španske La lige.

МУЊАМА ОЧАЈНИЧКИ ТРЕБА ПОБЕДА: Рајо пости осам кола, али Осасуна ретко губи ове године

Foto: Profimedia

Domaći tim je deveti na tabeli sa 37 bodova, dok je gost jedno mesto iznad sa bodom više. Obe ekipe su u konkurenciji za šesto mesto koje vodi u Ligu konferencija, s tim što Osasuna ima priliku da se preko Kupa Kralja, u kome igra finale sa Real Madridom, dokopa i Lige Evrope.

Deset kola pre kraja Osasuna zaostaje šest bodova, a Rajo sedam, za Betisom koji trenutno drži poziciju koja garantuje Ligu konferencija.

Rajo je proteklog vikenda poražen na svom terenu od madridskog Atletika sa 2:1, čime je produžio niz bez pobede na osam. Molina i Ermoso su za samo dva minuta, od 22. do 24. spakovali dva gola u mrežu domaćina, dok je Fran Garsija uspeo samo da ublaži poraz u 85. minutu. Poslednju pobedu "crvene munje" su ostvarile pre više od dva meseca kada su na svom stadionu savladali Almeriju sa 2:0.

Ekipa iz Valjekasa ima samo jednu pobedu na poslednjih osam ligaških utakmica kod kuće, pošto je u tri koje je igrala pre Almerija osvojila samo jedan bod.

Osasuna je u poslednjem meču u La ligi pobedila Elče sa 2:1, iako je gost poveo preko Teta Morentea u 44. minutu. Preokret je režirao Abde Ezalzuli, Barselonin Marokanac na pozajmici u Pamploni, golovima u 71. i 84. minutu. Utakmicu nije završio naš Darko Brašanac koji je zbog povrede morao da napusti teren u 38. minutu.

Osasuna od Nove godine u La ligi ima samo po jednu pobedu i poraz u gostima, dok je pet puta igrala nerešeno, uključujući i dva revanša u Kupu. Dodatno je odigrala i tri utakmice u Kupu Kralja koje su sve tri otišle u produžetke.

Poslednji susret ovih ekipa na "El Sadaru" u septembru završen je pobedom Osasune od 2:1, golovima Aimara Oroza na asistenciju Brašanca i Rubena Garsije na asistenciju Ezalzulija. Strelac za Rajo bio je Florijan Ležen.

Osasuna je bez poraza u poslednjih pet međusobnih duela u La ligi. Valjekano traži svoju prvu ligašku pobedu u mečevima između dve ekipe od marta 2014. a za to vreme izborio je samo jedan remi.

Današnji gosti nisu postigli gol u prvom poluvremenu ni na jednoj od poslednjih sedam utakmica, a za to vreme imaju skor od po dve pobede i poraza i tri nerešene.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)