ČELSI BEZ MENADŽERA ULAZI U DERBI: Posle pet "ikseva" vreme je da neko pobedi u duelu "plavaca" i "crvenih"

O. M.

04. 04. 2023. u 10:40 >> 10:40

ČELSI dočekuje Liverpul u zaostaloj utakmici osmog kola engleske Premijer lige.

ЧЕЛСИ БЕЗ МЕНАЏЕРА УЛАЗИ У ДЕРБИ:  После пет иксева време је да неко победи у дуелу плаваца и црвених

Foto AP

"Plavci" u meč ulaze posle smene trenera, tačnije otkaza Grejamu Poteru koji još nije dobio naslednika a na današnjem meču ekipu će voditi Bruno Saltor koji je sa Poterom došao na "Stamford bridž" kao njegov pomoćnik.

Liverpul je na osmom mestu sa 42 boda, dok je Čelsi 11. sa četiri boda manje. Sa  jedanaest utakmica do kraja, Redsi zaostaju osam bodova za četvrtim Mančester junajtedom koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligi šampiona, odnosno sedam za petoplasiranim Totenhemom za mesto u Ligi Evrope

Liverpul je posle "sedmice" Mančester junajtedu doživeo tri poraza. prvi od fenjeraša Bornmuta sa 0:1, drugi, takođe minimalni, u revanšu osmine finala lige šampiona protiv Real Madrida i konačno treći od Mančester sitija sa 1:4.

Izabranici Jirgena Klopa su od prvog januara ove godine izgubili pet premijerligaških utakmica, dve u ligi šampiona i jednu u FA kupu, ukupno osam poraza a tek je počeo april. U celoj prošloj kalendarskoj godini, "redsi" su doživeli pet poraza u svim takmičenjima.

Čelsi je poražen sa 2:0 u svom poslednjem meču Premijer lige od Aston Vile kod kuće, što je bila kap koja je prelila čašu i koštala Potera otkaza posle samo osam meseci na "Stamford bridžu".

Poslednji susret ove dve ekipe januarski meč na "Enfildu", završen je bez pobednika i bez golova. To je bio 1000. meč Jirgena Klopa u trenerskoj karijeri ujedno peti uzastopni duel Čelsija i Liverpula koji je završio bez pobednika i treći koji je u regularnom toku završen bez golova, pošto su po jedan susret u FA Kupu i Liga kupu otišli u penale u kojima je bolji bio Liverpul. 

Osim te dve penal pobede, "crveni" nisu savladali "plave" od septembra 2020. godine, na šest uzastopnih mečeva. Ta poslednja pobeda došla je na "Stamford bridžu" a Liverpul je slavio golovima Sadija Manea nakon što je ostao sa igračem više. Čelsi je kao domaćin poslednji put savladao današnjeg rivala početkom marta 2020, dakle pre više od tri godine. Pobedio je sa 2:0 golovima Vilijana i Rosa Barklija.

"Crveni" se trenutno nalaze u nizu od tri meča u gostima bez pobede. Nisu trijumfovali na strani od 18. februara protiv Njukasl junajteda.

NAŠ PREDLOG: 1P1+&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna