KO ĆE NA MEGDAN BARSI ILI REALU? Osasuna na "San Mamesu" brani 1:0 sa "El Sadara"

O. M.

04. 04. 2023. u 17:52 >> 17:52

ATLETIK BILBAO dočekuje Osasunu u revanšu polufinala španskog Kupa kralja.

КО ЋЕ НА МЕГДАН БАРСИ ИЛИ РЕАЛУ? Осасуна на Сан Мамесу брани 1:0 са Ел Садара

Foto: Profimedia

Ekipa iz Pamplone dolazi sa minimalnom prednošću iz prve utakmice, koju im je obezbedio pozajmljeni igrač Barselone, Marokanac Abde Ezalzuli, prelepim golom u 47. minutu susreta na "El Sadaru".

Ukoliko sačuvaju tu prednost ova ekipa Osasune postaće druga u istoriji kluba iz pokrajine Navara koja se plasirala u finale Kupa kralja, a onda bi u finalu čekali Barselonu ili Real Madrid, za prvu titulu i večnost.

S druge strane, Bilbao je posle Barselone najtrofejniji klub u istoriji ovog takmičenja, ali na pehar čeka dugih 39 godina, od 1984. godine. U stvari, Bilbao je godinama bio najtrofejniji, Barsa je tek 1997. izjednačila njihov rekord, a godinu kasnije ga i oborila. Bilbao je u poslednjih četrnaest godina pet puta stizao do finala, ali su mu se u osvajanju trofeja isprečili Barselona četiri puta i Real Sosijedad jednom.

Osasuna nije imala nimalo lak put do polufinala. U četvrtfinalu je eliminisala Sevilju posle produžetaka (2:1), u šesnaestini finala Himnastik na isti način i istim rezultatom, a u međuvremenu Betis sa 3:2, takođe posle produžetaka. U prva dva kola su eliminisali niželigaše Arnedo i Fuentes sa 3:1, odnosno 4:1. 

Dakle, tri pobede na produžetke i dva relativno laka prolaza protiv četvrtoligaša i šestoligaša, ali i od njih su, kao i u kasnijim rundama, primali golove. Računajući i prethodno izdanje Kupa, Osasuna je primila bar po jedan gol na sedam poslednjih mečeva u ovom takmičenju.

Bilbao je imao daleko manje turbulentan put. U prva dva kola nije bio efikasan kao Osasuna, ali nije dozvolio četvrtoligašima Alziri i Sestao riveru da mu zatresu mrežu. U šesnaestini finala deklasirao je još jednog četvrtoligaša Eldenze, sa 6:1, u osmini finala prvi put kao domaćin eliminisao je Espanjol (1:0), a u četvrtfinalu se osvetio Valensiji (3:1) za prošlogodišnju eliminaciju.

Atletik u ovaj meč ulazi posle remija bez golova sa Hetafeom, ali za "lavove" sa "San Mamesa" mnogo je važnija bila utakmica pre te u kojoj su pobedili Valjadolid na gostovanju i tako stavili tačku na seriju od pet utakmica bez pobede. Bilbao je na sedmoj poziciji na tabeli La lige sa 37 bodova. Ako ostane na toj poziciji, sledeće godine će igrati Evropu bez obzira na svoj učinak u Kupu kralja, ali pod jednim uslovom - da Osasuna ne osvoji kup.

Osasuna je takođe poslednji meč u La ligi odigrala bez golova, protiv Majorke. Ekipa iz Pamplone je deveta, sa dva boda manje od Atletika.

Bez golova je završen i poslednji susret ove dve ekipe na "San Mamesu", a Osasuna nije postigla gol ni na jednoj od četiri utakmice u svim takmičenjima posle prvog meča ovog dvoboja.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvote 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)