ROMA JE BILA UBEDLJIVA NA ''OLIMPIKU'': Može li Sosijedad do preokreta na ''Anoeti''?

V.M.

16. 03. 2023. u 10:56

BASKIJCI dočekuju ''vučicu'' u revanšu osmine finala Lige Evrope.

РОМА ЈЕ БИЛА УБЕДЉИВА НА ОЛИМПИКУ: Може ли Сосиједад до преокрета на Аноети?

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Na prvom susretu bilo je 2:0 u Italiji. Roma je rutinski odradila posao pred svojima navijačima i odigrala klasičnu utakmicu u stilu Žozea Morinja. El Šaravi je postigao gol u 13. minutu, nakon toga ''đalorosi'' su stali iza lopte, vrebali šansu iz kontre i na samom kraju meča podebljali prednost pogotkom Maraša Kumbule nakon kornera koji je izveo Paolo Dibala.

Sosijedad je u ozbiljnom padu forme koji je došao u najgorem mogućem trenutku. Na poslednjih osam utakmica u svim takmičnjima Baskijci imaju samo jednu pobedu uz četiri poraza i tri remija. Za vikend su poveli protiv Majorke, ali nisu uspeli da zadrže tu prednost i meč je završen rezultatom 1:1. ''Plavo-beli'' su dugo bili treći na tabeli, ali sada su pali na četvrto mesto i očekuje ih velika borba za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. 

Roma je takođe kiksirala za vikend, samo što je ona poražena od strane Sasuola sa 3:4 na svom ''Olimpiku''. Ona se isto nalazi u velikoj borbi za plasman u Ligu šampiona jer je trenutno peta na tabeli Serije A, ali ima samo tri boda manje od drugoplasiranog Intera. Žoze Morinjo je poznat kao trener koji voli da igra tvrde, taktički zahtevne utakmice i njegovi puleni su veliki favoriti za plasman u narednu fazu.

Dodatni plus za ''vučicu'' je podatak da u 21. veku Sosijedad nikada nije slavio u nokaut fazi nekog evropskog takmičenja na svom terenu.

Biće intresantno videti da li će Portugalac odlučiti da odmori neke nosioce igre poput Dibale i Abrahama jer ''đalorose'' za vikend očekuje ''Derbi dela Kapitale'' sa večitim rivalom Laciom. 

Domaćin će biti bez Merkelanza i Sadika, dok je pod upitnikom nastup Elsutonda.

Morinjo ne može da računa na Darboa i Pelegrinija, a mogući su izostanci Solbakena, Belotija i Ljorentea.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu sa malo prilika za gol. Ako uzmemo u obzir da je Sosijedad u jako lošoj formi, kao i da je na deset od poslednjih 11 utakmica Baskijaca palo manje od tri gola, i dodamo to da će Roma verovatno postaviti ''zid'' ispred gola Patrisija, može se očekivati da bude malo pogodaka na večerašnjem susretu, što i mi predlažemo.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković