SVE JE OTVORENO U LONDONU: Pre sedam dana viđena je goleada u Lisabonu

V.M.

16. 03. 2023. u 10:45

ARSENAL dočekuje Sporting u revanšu osminu finala Lige Evrope.

СВЕ ЈЕ ОТВОРЕНО У ЛОНДОНУ: Пре седам дана виђена је голеада у Лисабону

FOTO: AP/Tanjug

U prvoj utakmici viđen je remi rezultatom 2:2. Arsenal je poveo golom Salibe, ali Sporting je uzvratio pogocima Inasija i Paulinja, ipak, ''tobdžije'' su izjednačile autogolom Morite i obezbedile donekle solidan rezultata pred današnji revanš na ''Emirejtsu''. 

Domaćin igra sezonu iz snova, Mikel Arteta je uklopio sve kockice i njegovi izabranici su trenutno prvi na tabeli Premijer lige. Za vikend su rutinski savladali Fulam sa 0:3 i održali plus pet u odnosu na Mančester siti pred završnih 11 kola engleskog prvenstva. Od kada je Španac preuzeo trenersku palicu, ''tobdžije'' su dva puta igrale u Ligi Evrope, jednom su ispale u šesnaestini finala od Olimpijakosa, dok su u drugom navratu izgubili od Viljareala u polufinalu. 

Iako je Arsenal jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja, pitanje je koliko jak sastav će Arteta birati u Ligi Evrope jer je ipak Premijer liga bitnija, a plasman u Ligu šampiona preko nje je maltene već osiguran.

Sporting je u seriji dobrih rezultata i sa dosta samopouzdanja dolazi na ''Emirate''. ''Lavovi'' su neporaženi na prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima na kojima su ostvarili pet pobeda uz dva remija. Poslednji trijumf zabeležili su pre par dana kada su savladali Boavistu sa 3:0 i tako nastavili pohod ka trećem mestu koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabranici Rubena Amorima su ove sezon već jednom gostovali u severnom Londonu, kada su u okviru Lige šampiona podelili bodove sa Totenhemom, 1:1.

Devetnaestostruki prvak Portugala će biti autsajder na večerašnjem susretu, ali na prvom meču je pokazao da može da parira Arsenalu i nije bez šansi na ''Emirejtsu''.

Arteta ne može da računa na Elnenija i Nketiju, ali dobra vest je povratak Gabrijela Žezusa koji je za vikend ušao sa klupe protiv Fulama.

Sporting će u prestonici biti bez Braganse, Koatesa i Morite, a upitan je nastup bivšeg fudbalera ''tobdžija'' Ektora Beljerina.

Očekujemo sličnu utakmicu kao što je bila ona u Lisabonu, verujemo da će domaćin odmarati nekoliko prvotimaca i da će zbog toga susret biti otvoren sa dosta prilika za gol na obe strane.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)