HOLANĐANI ČEKAJU PRVO SLAVLJE PROTIV UKRAJINACA: Šahtjor nikada nije izgubio od Fejenorda

O. M.

16. 03. 2023. u 09:21

FEJENORD dočekuje Šahtjor iz Donjecka u revanšu osmine finala Lige Evrope. Utakmica na stadionu "De Kujp" igra se od 18.45.

ХОЛАНЂАНИ ЧЕКАЈУ ПРВО СЛАВЉЕ ПРОТИВ УКРАЈИНАЦА: Шахтјор никада није изгубио од Фејенорда

FOTO: Profimedia

Prva utakmica odigrana u Varšavi završena je nerešenim rezultatom 1:1. Poveli su "domaći" golom Rakickog u 79. minutu, a izjednačio je Buljude u 88. Zanimljivo, bio je to prvi okršaj ovih ekipa u kojima je Fejenord ostao neporažen. Prethodno su se sastali dva puta u Ligi šampiona 2017. godine, a Šahtjor je pobedio 3:1 u Donjecku i 2:1 u Roterdamu. 

Fejenord je ovim remijem povisio seriju nepobedivosti na 18 utakmica, a tri dana kasnije je pobedom nad Folendamom stigao do brojke od 19.

Poslednji poraz izabranici Arnea Slota doživeli su u petom kolu Lige Evrope od Šturma. U celoj sezoni "ponos Juga" je doživeo tri poraza. U Erediviziji, gde su prvi sa tri boda prednosti u odnosu na Ajaks, samo su na gostovanju PSV Ajndhovenu ostali kratkih rukava, a u Ligi Evrope, pored pomenutog poraza od Šturma, izgubili su i od Lacija. 

Zanimljiva je bila ta grupa "F" Lige Evrope u kojoj su na kraju svih osam ekipa završile takmičenje sa po osam bodova. O pobedniku grupe odlučivali su na kraju postignuti golovi, pošto su Fejenord i Midtjiland imali istu gol-razliku (+4) i iste međusobne susrete (2:2 i 2:2). Fejenord je dao jedan više gol od Danaca (13:12) i time izbegao plej-of za osminu finala.

Šahtjor je u osminu finala Lige Evrope došao iz Lige šampiona, a preko plej-ofa u kome je posle penala bio bolji od francuskog Rena (2:1 za domaćine u obe utakmice). Rudari su ove godine dobili ozbiljnog konkurenta za titulu u Ukrajini, gde posle 16 odigranih utakmica imaju samo tri boda prednosti u odnosu na Dnipro-1, klub koji je nezvanični naslednik tradicije nekadašnjeg FK Dnjepra. Do prošlog kola bili su izjednačeni, ali je Šahtjor pobedio Krivbas sa 3:0, dok je Dnipro-1 poražen u derbiju od kijevskog Dinama 0:1.

Upravo je Dnipro-1 poslednji tim koji se radovao pobedi nad Šahtjorom u svim takmičenjima, bilo je to sredinom novembra prošle godine.

Prvi golman Fejnorda Džastin Bejlo i dalje ima problema sa ručnim zglobom pa će ga menjati Timo Velenrojter. Napad holandske ekipe predvodiće Meksikanac rođen u Buenos Ajresu Santjago Himenez koji je ove sezone na šest mečeva Lige Evrope postigao četiri gola. On u prvom meču nije igra ozbog povrede prepone.

Strelac gola za Šahtjor u Varšavi Rakicki isključen je u 75. minutu utakmice na De Kujpu pa bi danas imao poseban motiv da se pokaže, ali je pitanje da li će uopšte biti u startnih 11 jer se oporavio Mikola Matvijenko koji je propustio prvi meč i duel sa Krivbasom.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)