SUDAR TITANA! Spektakl iz Lige šampiona se preselio u Ligu Evrope

M.T.

16. 02. 2023. u 11:52 >> 11:52

OVA dva tima se sastaju prvi put od 2019. godine

СУДАР ТИТАНА! Спектакл из Лиге шампиона се преселио у Лигу Европе

FOTO: AP

Svakako najzanimljiviji dvomeč u šesnaestini finala Lige Evrope biće onaj između Barselone i Mančester junajteda, a danas od 18.45 će na stadionu ''Kamp Nou'' ova dva tima koja su navijači navikli da gledaju u Ligi šampiona, odigrati prvu utakmicu.

Barseloni je ovo druga uzastopna sezone da igra nokaut fazu Lige Evrope, a ove je u drugom po kvalitetu takmičenju završila pošto je u grupi sa Bajernom iz Minhena, Interom i Vitorijom Plzen zauzela treće mesto. Upravo je u Ligi šamiona krajem oktobra Barselona doživela od Bajerna poslednji poraz i od tada je tim Ćavija Ernandeza u seriji od 16 neporaženih utakmica u svim takmičenjima, odnosno devet pobeda u poslednjih deset mečeva u La Ligi.

Takav niz doneo je Barseloni i prednost u odnosu na Real u španskom šampionatu pošto je ''kraljevski klub'' imao nekoliko kikseva i Katalonci sada imaju plus 11 uz jedan meč više. Barselona je izgubila pet od poslednjih 11 evropskih mečeva na svom stadionu, ali je dobila poslednja četiri zvanična meča protiv Mančester junajteda.

''Crveni đavoli'' kao da se polako privikaju na Ligu Evrope pošto učestvuju šesti put u ovom takmičenju u poslednjih 12 sezona. Mančester je do šesnaestine finala stigao pošto je u grupi ''E'' zauzeo drugo mesto iza Real Sosijedada zbog lošije gol razlike.

Tim Erika Ten Haga dobro stoji i u Premijer ligi, trenutno je na trećem mestu sa 46 bodova, pet manje od Sitija i Arsenala koji su na prvoj i druoj poziciji, Junajted će probati da prvi put u istoriji savlada Barselonu na njenom stadionu.

Ćavi Ernandez napraviće nekoliko promena u timu za ovaj duel, pre svega zbog toga što će večerašnji meč propustiti zbog povreda Usman Dembele i Serhio Buskec. Dembelea bi na levom krilu trebalo da zameni neko od trojke Gavi, Feran Tores, Ansu Fati i da zajedno sa Robertom Levandovskim i Rafinjom čini ofanzivnu liniju ''blaugrane''. Odbrana ne bi trebalo da pretrpi nikakve izmeme, osim možda što bi iskusniji Đordi Alba uskočio umesto Alehandra Baldea.

Veći su problemi koje ima Erik Ten Hag pošto će Mančester biti zbog povreda bez Donija van de Beka, Kristijana Eriksena, Antonija Marsijala, Skota Mektominaja i Antonija, dok Lisandro Martinez i Marsel Sabicer ne mogu da igraju zbog kartona. Ponovo je na raspolaganju Kazemiro koji je dve utakmice u Premijer ligi prekočio zbog suspenzije i mogao bi sa sunarodnikom Fredom da bude u sredini veznog reda.

Poslednji put su ova dva tima igrala u četvrtfinalu Lige šampiona 2019. kada je Barselona pobedila u oba meča i ukupnim rezultatom 4:0 prošla dalje. Bile su to dve od ukupno šest pobeda Katalonaca protiv ''crvenih đavola'' na poslednjih deset mečeva. Mančester junajted je slavio tri puta, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna