SA VLAHOVIĆEM U TIMU MNOGO JE LAKŠE: Juve sve karte baca na Ligu Evrope

V.M.

16. 02. 2023. u 16:57 >> 16:57

''STARA dama'' dočekuje Nant u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

СА ВЛАХОВИЋЕМ У ТИМУ МНОГО ЈЕ ЛАКШЕ: Јуве све карте баца на Лигу Европе

FOTO: AP/Tanjug

Nakon oduzetih bodova u prvenstvu od strane italijanskog saveza najbolja šansa za plasman u Ligu šampiona za Juventus je osvajanje ovog takmičenja, domaćin je u solidnoj formi od kada se na teren vratio sjajni Dušan Vlahović i pokušaće da završi posao odmah u prvom meču na svom terenu. Što si tiče Nanta, bivši prvak Francuske je vezao dve pobede u prvenstu, pobegao iz donjeg doma i u dobroj atmosferi dolazi na ''Alijanc stadion''.

''Stara dama'' je u Ligu Evrope došla nakon neuspešnog igranja Lige šampiona. U grupi ''H'' najelitnijeg evropskog takmičenja zauzela je treće mesto sa samo tri poena i tako se plasirala u Ligu Evrope. Što se tiče same forme ekipe, Juventus je ostvario tri uzastopna trijumfa u svim takmičenjima. Prvo je savladao Lacio u Kupu Italije sa 1:0, a nakon toga je bio bolji od Salernitane i Viole u prvenenstvu. Veliki značaj u tim pobedama ima Dušan Vlahović koji se vratio na teren posle dužeg odsustva i odma je pokazao kakav uticaj ima na igru kluba iz Torina.

Nant nije bio ekipa za koju se očekivalo da će proći prvu fazu ali uspeo je zauzevši drugo mesto u grupi ''G''. Pobedom protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu pretekao je Karabag i plasirao se u šesnaestinu finala. ''Kanarinci'' u dobrom ritmu dolaze u Italiju, trenutno su 13. na tabeli Lige 1 i za vikend su savladali Lorijen pogotkom Blasa.

Ova dva tima su poslednji put susrela davne sezone 1996/1997 kada je u polufinalu Lige šampiona Juventus bio bolji ukupnim rezultatom 3:4 i plasirao se u finale koje je kasnije izgubio od Dortmunda.

Domaćin će na ovom meču biti bez Ihaterena, Miretija, Petersa, Pogbe i Milika, dok je upitan nastup kapitena Leonarda Bonućija.

Nant u Italiju dolazi bez Ganaga i Merlina, a još se ne zna da li će Simon biti spreman da zaigra.

Očekujemo da Juventus odradi posao na svom terenu i ostvari pobedu koja će mu osigurati revanš bez puno briga u Francuskoj.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)