POSLE PUNA DVA MESECA: Lajpcig i Bajern otvaraju prolećni deo sezone u Bundesligi

M.T.

20. 01. 2023. u 16:26 >> 16:26

BAVARCI nastavljaju tamo gde su stali.

ПОСЛЕ ПУНА ДВА МЕСЕЦА: Лајпциг и Бајерн отварају пролећни део сезоне у Бундеслиги

FOTO: AP/Tanjug

Bundesliga jedina je od Liga petice imala dužu pauzu u odnosu na druge i tek danas posle puna dva meseca će biti nastavljena sezone u Nemačkoj, a u prvom meču 16. kola večeras od 20.30 Lajpcig će na ''Red Bul areni'' dočekati branioca titule i lidera šampionata Bajern iz Minhena.

Smena Domenika Tedeska posle lošeg početka sezone i dovođenje Marka Rozea ispostavilo se kao pravi potez Lajpciga koji je od tada doživeo samo jedan poraz u Bundesligi i stabilizovao formu, a trenuto se nalazi na trećem mestu u šampionatu sa 28 bodova, dva manje od drugoplasiranog Frajburga, a šest manje od Bajerna na prvoj poziciji.

Tokom pauze između dve polusezone Lajpcig je odigrao četiri prijateljska meča i ostvario tri pobede uz jedan poraz od Ajntrahta iz Frankfurta. ''Crveni bikovi'' su neporaženi u šampionatu od sredine septembra, a imaju najbolju formu na domaćem terenu pošto su na sedam mečeva ostvarili šest pobeda uz jedna remi.

Dok Lajpcig ima najbolju formu pred svojim navijačima, Bajern je taj koji igra najbolje u gostima sa gotovo tri postignuta gola u proseku. Bavarci su, što je već odavno postao običaj, prava gol-mašina u Bundesligi i trenutno su na 49 postignutih golova uz prvo mesto koje drže, mada možda ne sa toliko ubedljivom prednošću kao što je prethodnih sezona bio slučaj.

Bavarski gigant je poslednji poraz doživeo kao i Lajpcig u sedmom kolu sredinom septembra. Od tada, tim Julijana Nagelsmana je redom upisivao recke, a samo je Borusija iz Dortmunda uspela da osvoji bod protiv Bajerna u derbiju. Svi ostali su poraženi od tima iz Minhena. Za razliku od Lajpciga, Bajern je odigrao samo jedan prijateljski meč i to pre nedelju dana kada je sa Salcburgom odigrao 4:4.

Kristofer Nkunku neće biti u timu Lajpciga još bar nekoliko nedelja dok se ne oporavi od povrede kolena. Osim njega, trener Lajpciga Marko Roze na početku drugog dela sezone neće na raspolaganju imati ni Petera Gulačija, dok je pod znakom pitanja igranje Tima Vernera zbog povrede članka.

Julijan Naglesman ostao je bez startnog golmana pošto je Manuel Nojer posle završenih obaveza na Svetskom prvenstvu u Kataru pomislio da je skijanje dobra ideja, a to se završilo lomom noge i krajem sezone za Nojera. Njega će na gol-liniji zameniti Sven Ulrih koji nije doživeo poraz na osam mečeva koliko je branio ove sezone, a očekuje se da se ekipi uskoro pridruži Jan Zomer koji je pristigao iz Borusije Menhengladbah. Deli Blind bi mogao da debituje za Bajern, a Sadio Mane se još uvek oporavlja od povrede.

Lajpcig već deset mečeva u svim takmičenjima nema pobedu protiv Bajerna koji je u toj seriji utakmica ostvario šest pobeda, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Poslednji duel ova dva tima bio je na početku sezone u Superkupu Nemačke kada je Bajern slavio sa 5:3.

NAŠ TIP: I1-2&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)