PRŠTAĆE U KUPU FRANCUSKE: Marselj u odličnoj formi, Ren srušio moćni PSŽ

M.T.

20. 01. 2023. u 08:56

DOMAĆIN ne zna za poraz u nastavku sezone.

ПРШТАЋЕ У КУПУ ФРАНЦУСКЕ: Марсељ у одличној форми, Рен срушио моћни ПСЖ

Foto: Profimedia

Dva tima u veoma dobroj formi sastaće se večeras od 21.10 u šesnaestini finala Kupa Francuske kada ekipa Marselja dočeka na stadionu ''Velodrom'' Ren koji je pokazao da ume da skine veliki skalp.

Navijači Marselja mogu da uživaju otkako je nastavljena sezone. Mundijalska pauza kao da je prijala ekipi Igora Tudora koja od povratka u takmičarske mečeve još nijednom nije doživela poraz. Pet pobeda na isto toliko odigranih utakmica je učinak Marselja u nastavku sezone, od čega su četiri trijumfa stigla u Ligi 1, a jedan na startu takmičenja u Kupu Francuske protiv Hjeresa. Marselj je deset puta u istoriji osvajao Kup Francuske, ali je poslednji trofej u ovom takmičenju stigao još 1989. godine.

Tudorov tim je u šampionatu poslednju pobedu ostvario protiv Lorijena, a na tabeli Lige 1 trenutno se nalazi na trećem mestu sa 42 boda, dva manje od drugoplasiranog Lensa i pet manje od vodećeg Pariz Sen Žermena, pa je za Marselj apsolutno sve otvoreno u nastavku sezone, čak i borba za titulu.

Ren je u poslednjih nekoliko sezona jedan od najkonstantnijih timova u Ligi 1, ali je za nijansu u slabijoj formi od Marselja pošto je na pet mečeva u nastavku sezone tri puta pobedio i doživeo dva poraza. Ipak, Ren je pokazao da ume sa velikima pošto je u prethodnom kolu Lige 1 uspeo da svede moćni Pariz Sen Žermen na samo jedan udarac u okvir gola na utakmici i stigne do minimalne pobede. U Kupu je Ren poput Marselja krenuo od treće runde i uspeo da eliminiše Bordo sa 2:1, a Žensijev tim je tri puta podizao trofej u ovom takmičenju, poslednji put 2019.

Problem za Ren su gostovanja pošto je ekipa Bruna Ženesija pobedila samo na jednom od poslednjih pet u svim takmičenjima. Ipak, Ren je i dalje u dobroj poziciji u francuskom šampionatu pošto se nalazi na petoj pozciji sa 37 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Monako, pa čak ni mesto za Ligu šampiona nije nedostižno.

Trener Marselj Igor Tudor nema previše kadrovskih problema pošto u timu zbog povrede neće biti samo Džonatana Klausa koji bi trebalo da se vrati krajem januara, dok Erik Baili ne može da igra zbog crvenog kartona dobijenog u prethodnoj rundi kupa. U sličnoj je situaciji i trener Rena Bruno Ženesio jer nema Martina Terijea koji je zbog povrede ukrštenih ligamenata završio sezonu, dok će krajem januara ponovo zaigrati Šeka koji je istegao članak.

Marselj je nešto uspešniji od Rena u poslednjih deset odigranih utakmica ova dva tima. Tudorov tim ostvario je četiri pobede, dok je Ren zabeležio jednu manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U poslednje dve decenije Marselj i Ren su igrali samo jednom u Kupu Francuske, 2006. godine, i tada je Marselj u polufinalu bio ubedljiv sa 3:0.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024