REAL ŽELI DA NASTAVI SERIJU POBEDA: Viljareal ima niz kojeg takođe ne želi da se odrekne

M.T.

07. 01. 2023. u 09:11

OBA tima slavila su u prethodna dva meča.

РЕАЛ ЖЕЛИ ДА НАСТАВИ СЕРИЈУ ПОБЕДА: Виљареал има низ којег такође не жели да се одрекне

Foto: Profimedia

Viljareal je sezonu u španskom prvenstvu nastavio na najbolji mogući način, a večeras od 21 čas nailazi prva baš ozbiljna prepreka pošto će na Gradskom stadionu u Valensiji ''žuta podmornica'' dočekati Real Madrid u 16. kolu La Lige.

Umela je forma Viljareala da stagnira, posebno posle odličnog starta koji je ''žuta podmornica'' imala, ali se čini da se ekipa Kike Setijena vraća na pravi kolosek pošto je u tri odigrana meča po završetku mundijalske puaze uspela da ostvari pobede. U La Ligi je Viljareal savladao Valensiju sa 2:1, da bi u Kupu kralja u dva meča prvo pobedio Gujelo posle produžetaka, a zatim sa ubedljivih 5:1 protiv Kartahene izborio plasman u osminu finala.

Računajući i mečeve pre pauze zbog Svetskog prvenstva, Viljareal ima dve uzastopne pobede u šampionatu i trenutno se nalazi na sedmom mestu tabele sa 24 osvojena boda. ''Žuta podmornica'' ima bod manje od Betisa koji drži poslednju poziciju za izlazak u Evropu, a tri manje od Atletiko Madrida koji je trenuto četvrti i ima plasman u Ligu šampiona u rukama, tako da Viljareal ima veoma dobru poziciju za dobar rezultat do kraja sezone.

Real Madrid je u nastavku La Lige savladao Viljareal sa 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Karimu Benzemi i izjednačio se sa Barselonom koja je remizirala sa Espanjolom i sada obe ekipe imaju po 38 bodova. Pobedom protiv Viljareala Real bi ponovo bio prvi makar na dan, uz priliku da to bude i na duže pošto Barselona u nedelju igra derbi protiv Atletika iz Madrida. U međuvremenu se Real plasirao i u osminu finala Kupa kralja pošto je minimalnim rezultatom savladao Sasereno.

Kike Setijen neće imati u sastavu Đovani Lo Selsa zbog povrede, dok je neizvestan nastup Fransisa Kokelina. Đeronimo Rulji neće biti među stativama jer se očekuje njegov prelazak u Ajaks pa će tek drugi put ove sezone na gol stati veteran Pepe Reina. Što se tiče Real Madrida, očekuje se da Marijano Dijaz propusti ovaj meč, a isto važi i Dani Karvahala, ali drugih izostanaka kod ''los blankosa'' neće biti.

Međusobni dueli ova dva tima u poslednje vreme su se uglavom završavali nerešenim rezultatom. U prethodnih deset mečeva Real je tri puta pobedio, a Viljareal samo jednom, dok je čak šest utakmica okonča o remijem. Real je u gostima protiv Viljareala poslednji put izgubio još 2015, a poslednji trijumf je ostvario 2017. Od tada je Real na poslednjih pet gostovanja igrao nerešeno protiv Viljareala.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri