PROŠLA PAUZA I ODMAH DERBI: Goreće ''Đuzepe Meaca'' kad udari Inter na Napoli

M.T.

04. 01. 2023. u 19:59 >> 19:59

Napolitanci i dalje nemaju poraz u Seriji A.

ПРОШЛА ПАУЗА И ОДМАХ ДЕРБИ: Гореће Ђузепе Меаца кад удари Интер на Наполи

FOTO: AP/Tanjug

Dugo je trajala pauza za sve ljubitelje fudbala u Italiji i konačno je završena, a u Seriji A odmah je po rasporedu prava poslastica pošto će u okviru 16. kola večeras od 20.45 na stadionu ''Đuzepe Meaca'' Inter dočekati lidera italijanskog šampionata Napoli.

Posle dva vezana poraza početkom novembra od Bajerna u Ligi šampiona i u derbiju Italije od Juventusa, Inter je uspeo da dobije naredna dva meča i krene da podiže formu, ali je usledila pauza zbog Mundijala u Kataru. Ipak, neroazuri su tokom te pauze odigrali čak pet prijateljskih mečeva i ostvarili četiri pobede uz jedan remi protiv Betisa.

Inter je ekipa koja je u poslednjih pet kola Serije A doživela samo jedan poraz uz četiri pobede i jedini je tim koji ove sezone nije još uvek upisao remi. Sa deset pobeda i pet poraza Inter je trenutno peti sa 30 bodova, koliko ima i Lacio na četvrtom mestu, dok Juventus na trećem i Milan na drugom imaju po 33 boda, tako da ni pozicija koja vodi direktno u Ligu šampiona nije daleko, ali će za to Napoli morati da bude pobeđen.

Godinama već na jugu Italije čekaju na ponovno osvajanje titule i čini se da su ove sezone nikada bliži. Napoli je u prvih 15 kola ostvario 13 pobeda i dva remija i nalazi se na prvom mestu sa 41 bodom, osam više od Milana i Juventusa. Napolitanci su jedini poraz u prvom delu sezone doživeli u Ligi šampiona od Liverpula, ali taj meč nije imao nikakav rezultatski značaj.

Ekipa koju predvodi sa klupe nekadašnji trener Intera Lućano Spaleti je tokom pauze odigrala četiri prijateljske utakmice sa polovičnim učinkom od dve pobede i dva poraza i na svakom meču su postignuta minimum četiri gola.

Iako se Lautaro Martinez konačno vratio treninzima posle osvajanja Svetskog prvenstva sa Argentinom i slavlja koje je usledilo potom, Simone Inzagi će se za meč protiv Napolija verovatno odlučiti za Romelu Lukakua i Edina Džeka. Marselo Brozović neće igrati zbog povrede, kao ni Dalbert. Lućano Spaleti ima maltene savršenu situaciju pred derbi pošto nema povređenih igrača. U tim se vratio i Amir Rahmani, kao i Kviča Kvaračkelija koji je imao problema sa leđima tokom pauze zbog Svetskog prvenstva.

Inter je uspešniji od Napolitanaca u poslednjih deset međusobnih mečeva. Neroazuri su uspeli da upišu pet pobeda, dok je Napoli ostvario dve, od čega jednu u Kupu Italije, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom. Napoli već tri godine nema pobedu u Seriji A protiv Intera.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna