JUVENTUS BEZ VLAHOVIĆA! "Stara dama" protiv Kremonezea počinje poteru za Milanom i Napolijem

M.T.

04. 01. 2023. u 11:34

DOMAĆI tim još uvek bez pobede u sezoni.

ЈУВЕНТУС БЕЗ ВЛАХОВИЋА! Стара дама против Кремонезеа почиње потеру за Миланом и Наполијем

FOTO: Tanjug/AP

Prvi meč posle pauze za Juventus nije mogao da bude bolji, taman za lagano zagrevanje pred iskušenja u nastavku sezone. Torinska ''stara dama'' danas od 18.30 gostovaće u okviru 16. kola Serije A na stadionu ''Đovani Zini'' Kremonezeu, jedinoj ekipi u ligi koja je još uvek bez pobede.

Posle 26 godina se Kremoneze vratio u Seriju A, ali kako stvari stoje, klub iz Lombardije će se izgleda tu zadržati samo jednu sezonu. Kremoneze je u poslednjih pet mečeva pred mundijalsku pauzu pretrpeo dva poraza uz tri uzastopna remija, a u poslednjem kolu je poražen od Empolija.

Ekipa trenera Masimilijana Alvinija jedina je u ligi koja još uvek nije uspela da ostvari nijednu pobedu, a sa sedam remija i osam izgubljenih utakmica trenutno se nalazi u zoni ispadanja na 15. poziciji sa sedam osvojenih bodova, jednim više od pretposlednje Sampdorije i dva od poslednjeplasirane Verone.

Posle veoma turbulentnog jesenjeg dela sezone kada je Juventus konstantno padao na tabeli i ispao iz Lige šampiona, stvari su se u završnici jesenjeg dela pred mundijalsku pauzu znatno popravile za ''staru damu''. Toliko da se ponovo stidljivo spominje i mogućnost osvajanja titule.

Juventus je posle poraza od Milana u derbiju 9. kolu Serije A uspeo da ostvari šest uzastopnih pobeda do pauze i to mu je donelo napredak do treće pozicije na tabeli sa 31 bodom, dva manje u odnosu na Milan i deset manje od vodećeg Napolija.

Kremoneze će protiv Juventusa biti bez iskusnog štopera Vlada Kirikeša, dok neće biti ni Aleksa Ferarija koji defintivno stiže iz Sampdorije, ali nije sve završeno na vreme da bi mogao da debituje već danas. Problemi Masimilijna Alegrija za nastavka sezone su prilično veliki. Zbog povreda u timu Juventusa neće biti reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića, Leonarda Bonućija i Pola Pogbe, dok se argentinski duo Anhel di Marija i Leandro Paredes tek vratio iz Argentine posle proslavljanja osvajanja Svetskog prvenstva i neće biti u ekipi za Kremoneze. Očekuje se da se u tim vrati Federiko Kijeza, kao i Huna Kvadrado.

Ovo će biti 11. meč ova dva tima, a poslednji su Kremoneze i Juventus odigrali još 1996. godine, u poslednjoj sezoni Kremonezea u Seriji A sve do povratka ove sezone. U prethodnih deset utakmica Juventus je uspešniji pošto je uspeo da ostvari sedam pobeda, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom, a Kremoneze nikad nije uspeo da savlada ''staru damu''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)