DA LI SE STVARNO VRAĆA KUĆI? Englezi spremni da skinu krunu Francuskoj

M.T.

10. 12. 2022. u 12:53 >> 12:53

Englezi savladali ''trikolore'' jednom u poslednjih devet mečeva.

ДА ЛИ СЕ СТВАРНО ВРАЋА КУЋИ? Енглези спремни да скину круну Француској

FOTO: AP/Tanjug

Meč dana definitivno je četvrtfinalni duel između Engleske i aktuelnog šampiona sveta Francuske koji će se igrati večeras od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru.

''Gordi albion'' uspeo je u osmini finala da eliminiše Senegal, mada je afrička selekcija prilično zadavala probleme Englezima na početku utakmice, ali se sve preokrenulo kada je Džad Belingem asistirao Džordanu Hendersonu za vodeći gol ekipe Gereta Sautgejta koja je od tog trenutka gotovo rutinski kontrolisala meč i stigla do plasmana u četvrtfinale.

Međutim, upravo je ova faza Svetskog prvenstva najkritičnija za Engleze pošto su čak šest puta ispadali upravo u četvrtfinalu Mundijala, a šest eliminacija na poslednjih osam Svetskih prvenstava su im se desili u duelima protiv evropskih selekcija. Engleska je u seriji od tri meča bez primljenog gola u Kataru, a Satugejt ima priliku da postane prvi selektor ''gordog albiona'' koji je tim odveo do više od jednog polufinala, ali će protiv Francuske to biti veoma teško.

''Trikolori'' su skoro pa rutinski prošli osminu finala pošto su savladali Poljsku sa 3:1, a Levandovski i družina nijednog trenutka nisu bili u stanju da zaprete aktuelnim šampionima. Francuzima je ovo peti plasman u četvrtfinale na poslednjih sedam Mundijala. "Galski petlovi" na ovom Svetskom prvenstvu još uvek nisu uspeli da sačuva svoju mrežu, ali su u osam od poslednjih deset eliminacionih mečeva protiv evropskih selekcija izlazili kao pobednici.

Geret Sautgejt u osmini finala protiv Senegala nije imao u timu Rahima Sterlinga koji se hitno vratio u Englesku pošto mu je provaljeno u kuću, ali će biti na raspolaganju za duel sa Francuskom. Zbog privatnih razloga u ekipi još uvek nema ni Bena Vajta. Kalum Vilson ima manjih problema sa povredom, ali bi trebalo da bude u timu, dok je Deklan Rajs propustio trening u sredu zbog bolesti, ali se očekuje da će igrati večeras. U Francuskoj je nastala opšta uzbuna kada je Kilijan Mbape propustio trening u utorak zbog manjih bolova u članku, ali napadač se odmah sledećeg dana pojavio na treningu i biće u postavi na predstojećem susretu.

Žil Kunde i Aurelijen Čuameni imaju žute kartone i mogli bi da propuste eventualni polufinalni duel ako dobiju opomenu protiv Engleza, ali selektor Didije Dešan verovatno ovo neće uzimati u obizr prilikom određivanja startne postave.

Ovo će biti 32. međusobni susret ove dve reprezentacije, a prednost je na strani Engleske koja je 17 puta savladala ''trikolore'', dok je Francuska upisala devet pobeda. Pet puta su utakmice završene nerešenim rezultatom, a Englezi imaju samo jedan trijumf u poslednjih devet mečeva.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak