MAROKANCI UTERALI STRAH U KOSTI FAVORITIMA: "Selekao" mora biti jako oprezan

M.T.

10. 12. 2022. u 11:04 >> 11:04

BIĆE ovo treći susret ove dve slekecije na Mundijalima.

МАРОКАНЦИ УТЕРАЛИ СТРАХ У КОСТИ ФАВОРИТИМА: Селекао мора бити јако опрезан

FOTO: AP/Tanjug

Svi su očekivali i verovatno priželjkivali da Portugal i Španije ukrste koplja u četvrtfinalu, ali im je računicu pokvario Maroko koji je ''crvenu furiju '' poslao kući pa će danas od 16 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi ''selekao'' igrati protiv ''lavova Atlasa'' za plasman u polufinale.

Maroko je postao apsolutni hit prvenstva, nadmašivši i pobedu Saudijske Arabije protiv Argentine u grupnoj fazi, pošto je u osmini finala kao totalni autsajder izbacio Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. ''Lavovi Atlasa'' postali su tek četvrta afrička reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale, a pre Katara su samo jednom bili u osmini finala 1986.

Selekcija Valida Regraguija završila je i grupnu fazu na prvom mestu u konkurenciji Belgije, Hrvatske i Kanade, pa nema sumnje da će Maroko i te kako vrebati priliku da iznenadi i Portugalce.

Mislilo se da će Portugal imati težak zadatak u osmini finala protiv Švajcarske, ali je tim selektora Fernanda Santosa demolirao Švajcarce sa 6:1 i mnogo lakše nego što se očekivalo obezbedio plasman u četvrtfinale i to bez Kristijana Ronalda u startnoj postavi. Ovaj trijumf samo je potvrdio da je Portugal jednostavno igrao sa podignutom ručnom u poslednjem meču u grupi kada su sa već obezbeđnim plasmanom u nokaut fazu poraženi od Južne Koreje.

Portugalci će probati da i u seniorskoj konkurenciji stignu do finala na Mundijalu pošto su Evropsko prvesntvo već osvajali, kao i Ligu nacija, ali pre toga će morati da izađu na kraj sa veoma nezgodnim Marokancima.

Selektor Fernando Santos najveću zvezdu Portugala Kristijana Ronalda preselio je na klupu. Portugalci su ostali bez Nunja Mendeša zbog povrede, a i Danilo je i dalje pod znakom pitanja, a Santoš će verovatno napraviti neke izmene u sastavu za utakmicu protiv Maroka. Sa nekoliko nedoumica za meč sa Portugalcima se susreo i selektor Maroka Valid Regragui pošto jeki igrači imaju probleme sa povredama.

Najef Agerd je morao da izađe u pobedi protiv Španije, kapiten Roman Sais je meč završio sa zavojem oko noge, dok je Sofajan Amrabat igrao sa bolovima u leđima. Ipak, ukoliko svi ovi igrači budu spremni za meč, Regragui verovatno neće poslati na teren drugačiji sastav od onog koji je izbacio Špance.

Ovo će biti treća utakmica Portugala i Maroka, a i prethodne dve su igrane na Svetskim prvenstvima. Obe selekcije imaju po jednu pobedu, Maroko je slavio u grupi 1986. dok je pre četiri godine u Rusiji takođe u grupnoj fazi slavio Portugal.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković